Berger: Απόλυτη ντροπή για την F1, η τυχόν αποχώρηση του Ocon

Berger: Απόλυτη ντροπή για την F1, η τυχόν αποχώρηση του Ocon

Τυχόν επιστροφή του στο DTM, δεν θα ήταν παρά μια ήττα για ένα μεγάλο ταλέντο, δηλώνει ο Berger.

Η απώλεια του Esteban Ocon από το grid τοy 2019 θα ήταν η «απόλυτη ντροπή» για τη Formula 1, δηλώνει το «αφεντικό» του DTM, Gerhard Berger.

Με την εμπλοκή του πατέρα του Lance Stroll  στη σωτηρία της Force India, οι δυνατότητες της Mercedes να «προστατεύσει» την παραμονή του Ocon στην F1 είναι πλέον περιορισμένες. Την ίδια στιγμή η Williams θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός προορισμός για τον Ocon αλλά προς το παρόν κοιτά άλλους οδηγούς με άλλες οικονομικές απαιτήσεις

Η περίπτωση του Ocon θυμίζει αυτήν του επίσης προστατευόμενου της Mercedes Pascal Wehrlein που έχασε τη θέση του στην F1 στα τέλη του 2017 και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο DTM.

Ο Ocon είχε επίσης ένα πέρασμα από το DTM προτού πάει στην F1 στα μέσα του 2016, αλλά ο Berger πίστευει ότι δεν πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή του Wehrlein.

Όχι, δεν θα ήθελα να έχω Ocon στο DTM, διότι αυτό θα σήμαινε πως δεν θα είναι στην F1. Και νομίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν ηαπόλυτη ντροπή για την Formula 1 δήλωσε ο Berger στο Autosport.
Αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει, είπε ο Berger, είναι το αντίστροφο: Οι καλοί οδηγοί να πηγαίνουν από το DTM στην F1.

Aπό την πλευρά του ο Toto Wolff παραδέχτηκε πως η «ανεξαρτητοποίηση» του Ocon θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον του.
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτόματα ο οδηγός θα γινόταν πιο… ελκυστικός για ομάδες όπως η Red Bull, ειδικά καθώς η Toro Rosso έχει δύο ανοιχτές θέσεις για το 2019 επί του παρόντος.

Πάντως ο ίδιος ο Ocon δηλώνει πως δεν παραιτείται από το μέλλον του στην F1. Πάντα αντιμετώπιζα δυσκολίες στην καριέρα μου, είπε, αλλά και πάντα τις ξεπερνούσα. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Ζω για την F1 και ο μόνος μου στόχος είναι να αγωνίζομαι και να θέλω να κερδίζω.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube