Αυξημένη η δημοφιλία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας

Αυξημένη η δημοφιλία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας

Έρευνα της ΚΑΠΑ Research αναδεικνύει την αυξημένη δημοφιλία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας και το θετικό αντίκτυπο του Ράλι Ακρόπολις.

Ενδιαφέροντα ευρήματα αναφορικά με τη διείσδυση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την απήχηση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στην ελληνική κοινωνία, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου "ΕΚΟ Acropolis Rally Forum", που διεξάγεται σήμερα (1/12) στο Καβούρι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας της εταιρείας "ΚΑΠΑ Research", για λογαριασμό της Motorsport Greece, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί την τέταρτη δημοφιλέστερη αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον στίβο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ενδιαφέροντος εμφανίζονται στους άνδρες (16%), στους κατοίκους της Αττικής (14%), στις νεαρές ηλικίες 17-34 ετών (15%) και στα ανώτερα οικονομικά στρώματα (15%).

Ένα ποσοστό 43% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι γνωρίζει πολλά ή αρκετά για το Ράλι Ακρόπολις και ένα 48% έχει τουλάχιστον ακουστά τον αγώνα, ενώ μόλις το 5% δηλώνει παντελή άγνοια. Πάνω από 80% έχει θετική/μάλλον θετική εικόνα για τον θεσμό (σε καμία πληθυσμιακή ομάδα το ποσοστό αυτό δεν πέφτει κάτω από 75%), ένα 56% δηλώνει ότι γνωρίζει για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και 72% δηλώνει ικανοποιημένο από την εξέλιξη αυτή, ποσοστό που ανεβαίνει στο 93% για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, ποσοστό 62% αποτιμά θετικά ή μάλλον θετικά τη συμβολή της Πολιτείας στην επιστροφή του θεσμού.

Rally Acropolis Forum

Σε ό,τι αφορά τη φετινή διοργάνωση, περίπου 6 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν ότι παρακολούθησαν στιγμιότυπα του αγώνα, είτε μέσω τηλεόρασης (34%), είτε μέσω διαδικτύου (23%), το οποίο κερδίζει έδαφος. Η διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη ή μάλλον επιτυχημένη από το 53%, ενώ μόλις 9% του δείγματος τη χαρακτηρίζει αποτυχημένη (οι υπόλοιποι δεν εκφέρουν γνώμη). Επτά στους δέκα εμφανίζονται θετικοί στην αξιοποίηση κεντρικών σημείων των ελληνικών πόλεων σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως έγινε με την υπερειδική του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ σε συντριπτικό ποσοστό 87% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι πρέπει η χώρα να διεκδικεί τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Στο συνέδριο "ΕΚΟ Acropolis Rally Forum" παρουσιάστηκε επίσης μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την "Αξία προβολής του οικονομικού αποτυπώματος του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις". Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 125 επιχειρήσεις στις πόλεις όπου διεξήχθη ο αγώνας (Αθήνα, Λαμία, Λουτράκι και Θήβα), οι οποίες στη συντριπτική πλειοψηφία τους (ποσοστά κοντά ή και πάνω από 90%) θεωρούν σημαντική την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις και την εξασφάλιση της διοργάνωσής του τουλάχιστον ως το 2023 και πιστεύουν ότι θα έχει σημαντικά οφέλη -οικονομικά και τουριστικά- για τις τοπικές κοινωνίες.

[Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube