Aυτό είναι το νέο Škoda Fabia RS Rally2 [video]

Aυτό είναι το νέο Škoda Fabia RS Rally2 [video]

Η Škoda παρουσίασε το Fabia RS Rally2, το νέο αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετάσχει στην ομώνυμη κατηγορία του WRC.

O Τσέχος κατασκευαστής παρουσίασε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στην Mlada Boleslav, το νέο αγωνιστικό Škoda Fabia RS Rally2, το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του στις ειδικές διαδρομές του WRC, εντός της σεζόν. 

Βασίζεται στην τέταρτη γενιά του Fabia που οδηγήσαμε πρόσφατα, αλλά όπως θα περίμενε κανείς έχει υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές για να μεταμορφωθεί σε αγωνιστικό του WRC.

Οι θόλοι των τροχών έχουν φαρδύνει, οι προφυλακτήρες έχουν ανασχεδιαστεί, στο πίσω μέρος έχει προστεθεί διαχύτης, στο καπό υπάρχουν πλέον αεραγωγοί, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει μια μεγάλη αεροτομή. Τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ στο εμπρός και πίσω μέρος βρίσκεται ο λογότυπος VRS. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, το Fabia RS Rally2 να παράγει διπλάσια κάθετη δύναμη σε σχέση με τον προκάτοχο του.

 Škoda Fabia RS Rally2

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 1.600άρης τούρμπο κινητήρας απόδοσης 291 PS και 430 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω διαφορικών στον εμπρός και πίσω άξονα και ενός σειριακού κιβωτίου πέντε σχέσεων. Το νέο αγωνιστικό της Škoda χρησιμοποιεί γόνατα McPherson εμπρός και πίσω, ενώ συγκριτικά με τον προκάτοχο του είναι πιο πλατύ και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε αγωνιστικά μπάκετ με ζώνες έξι σημείων και το απαραίτητο roll cage, με τον οδηγό να έχει πρόσβαση σε μια οθόνη αφής στο ταμπλό για τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Τέλος, για επιπλέον πλευρική προστασία η Škoda ενίσχυσε το Fabia με προστατευτικό φτιαγμένο από ανθρακόνημα, κέβλαρ και αφρό απορρόφησης ενέργειας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube