Αυτό είναι το κορυφαίο on-board video στο Nürburgring;

Αυτό είναι το κορυφαίο on-board video στο Nürburgring;

Για ψαχτείτε! Ποιο είναι το δικό σας κορυφαίο on-board video στην Πράσινη Κόλαση;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να ξοδεύεις χρόνο βλέποντας καλά χέρια να γυρίζουν στο Nürburgring είναι απόλαυση. Και όσο περισσότερο πιάνεις το εαυτό σου να γέρνει σε ένα virtual γύρο και να πατάει ασυναίσθητα ανύπαρκτα πεντάλ, ανεβάζοντας ταυτόχρονα σφίξεις, εν πολλοίς, βαθμολογεί τη «συμμετοχή» σου, άρα και το μέγεθος αυτής της απόλαυσης. 

Πρόκειται για ένα απαιτητικό σιρκουί, γρήγορο, αλλά το να βλέπεις το αυτοκίνητο απ’ έξω δεν αποκαλύπτει όλο το μέγεθος των ικανοτήτων. Πολλές φορές δε, φαίνεται ως κάτι φυσικό και κατορθωτό από τον καθένα. Το on-board, ανεβάζει τις αισθήσεις σε άλλη διάσταση, αποκαλύπτοντας συχνά γύρους που αποτελούν επίτευγμα μιας υπεράνθρωπης ικανότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 911 Turbo 1975-1989 [video]

Όσοι λοιπόν από εσάς είστε θαμώνες του YouTube με «εξειδίκευση» στα on-board του Ring, δεν μπορεί, θα έχετε κάποιο κλιπάκι αξιολογημένο ως το κορυφαίο. Ο συνάδελφος Chris Perkins από τo Road & Track επέλεξε τον Stefan Roser με τη RUF CTR «Yellowbird» που ντριφτάρει σε όλο σχεδόν το μήκος της πίστας. Κατόπιν λοιπόν μεγάλης διαβούλευσης εδώ στο DRIVE, συμφωνούμε απόλυτα μαζί του, οπότε και ανεβάζουμε το κλιπάκι του Roser, μέρες που ’ναι, με την εμβληματική Yellowbird να γιορτάζει τα 30 χρόνια της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλη την ιστορία της Porsche σε 27 λεπτά [video]

Και για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί η CTR (αρχικά για το Group C Turbo Ruf) να πούμε ότι ήταν μια σπέσιαλ έκδοση που βασιζόταν στην 911 Carrera 3.2 του 1987. Η CTR ελαφρωμένη κατά περίπου 200 kg με εκτεταμένη χρήση αλουμινένιων τμημάτων στο αμάξωμα, με μοτέρ υπερκυβισμένο στα 3,4 lt και δύο τούρμπο ανέβαζε επίσημα 476 άλογα, αν και δυναμομετρήσεις της εποχής την έβγαζαν πάνω από 500! Επιπλέον το αυτοκίνητο φορούσε 5άρι σασμάν του Ruf με κάστομ κλιμάκωση, αναβαθμισμένη ανάρτηση και φρένα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η CTR χρειαζόταν σχεδόν 4” για το 0-100 km/h, κάτι λιγότερο από 21” για το χιλιόμετρο και 11,5” για το 400άρι, ενώ η τελική της ξεπερνούσε τα 340 km/h.

Και δύο λόγια για τον πρωταγωνιστή Stefan Roser, παλιό δοκιμαστή του Auto Motor und Sport. O Roser έλεγε ότι έμαθε να κοντρολάρει το αυτοκίνητο οδηγώντας στον πάγο ένα Σκαραβαίο 30 ίππων. Η διαφορά δεν είναι δα και μεγάλη, ισχυρίστηκε. Έχουν την ίδια συμπεριφορά, με μια 911 να συμπεριφέρεται στην άσφαλτο όπως ένας Σκαραβαίος στον πάγο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ RUF CTR 2017: Η σύγχρονη Yellowbird   

Τώρα, αν μια από τις λίγες, πρώτες 930 911 Turbo Carrera ήταν ήδη ένα δύσκολο αυτοκίνητο για το Ring –και όχι μόνο, φανταστείτε με μια RUF CTR. Βέβαια, ο Roser το κάνει να φαίνεται παιχνιδάκι, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος ήταν ο μετρ της υπερστροφής με τριψήφια νούμερα!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube