Audi: Θα καταργήσει ντίζελ και βενζίνη σε A4, A6 και A8

Audi: Θα καταργήσει ντίζελ και βενζίνη σε A4, A6 και A8

Η Audi έχει καθορίσει μια κατά προσέγγιση ημερομηνία κατάργησης των θερμικών μοτέρ για τα A4, A6 και A8. Και τα τρία θα περάσουν σύντομα σε νέα γενιά που θα ολοκληρώσει την καριέρα της χωρίς βενζίνη και ντίζελ.

Audi A4

Η Audi θα παρουσιάσει το 2023 ένα νέο A4 και ένα νέο A6. Και οι δύο γερμανικές μπερλίνες θα ξεκινήσουν την καριέρα τους με κινητήρες εσωτερικής καύσης με τις ηλεκτρικές εκδόσεις τους να φτάνουν αργότερα. Το Ingolstadt όμως σχεδιάζει να αντικαταστήσει πλήρως τα θερμικά με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης πριν από το τέλος του κύκλου του μοντέλων.

Με το δεδομένο ότι κύκλος ενός μοντέλου για τις εταιρείες που είναι συνεπείς σε αυτόν τον προγραμματισμό -και η Audi είναι- διαρκεί κατά μέσο όρο έξι χρόνια, αυτό σημαίνει ότι τα Α4 και Α6 δεν θα υπάρχουν πλέον σε μοτέρ βενζίνης ή ντίζελ πριν από το 2030. Επομένως, αυτό πρόκειται να γίνει πέντε χρόνια πριν από την ημερομηνία που κοινοποιήθηκε πρόσφατα από την Audi.

Το Ingolstadt σχεδιάζει για τα συγκεκριμένα μοντέλα μια εμβάθυνση στην αμιγώς ηλεκτρική και όχι στην επαναφορτιζόμενη υβριδική κινητικότητα. Χωρίς όμως να έχει αποκλείσει ότι αυτή η εμβάθυνση δεν θα περιλάβει και άλλα μοντέλα της γκάμας της. Ο Markus Duesmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο εγκατάλειψης των θερμικών συστημάτων είναι ένα βήμα προς «μηδενικές εκπομπές».

Οι κινητήρες plug-in hybrid θα μπορούσαν, σύμφωνα με τη βούληση του Duesmann, να εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα ισχύει επίσης και για τη ναυαρχίδα του στόλου, το A8. Μια νέα έκδοση θα λανσαριστεί στο τέλος του έτους και στη συνέχεια θα υποστεί την ίδια «θεραπεία».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube