Audi Q2L e-tron: Πρώτες πληροφορίες

Audi Q2L e-tron: Πρώτες πληροφορίες

Η Audi θα επωφεληθεί από το Auto Shanghai 2019 για να λανσάρει το πρωτότυπο ΑΙ:ΜΕ, αλλά επίσης και την εξηλεκτρισμένη έκδοση του Q2.

Η Audi θα παρουσιάσει δύο βασικά θέματα στο Σαλόνι της Σανγκάης σε λίγες ημέρες: Το πρώτο, είναι το κόνσεπτ του αυτόνομου και συνδεδεμένου κόμπακτ crossover, το AI: Me. Και η δεύτερη, η πιο «πραγματική», θα είναι το Q2 L e-tron. Το ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στη μακριά εκδοχή του Q2 που πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα. Κάτι που μας αφήνει να καταλάβουμε ότι το Ingolstadt δεν σχεδιάζει, τουλάχιστον αρχικά, να διαθέσει το Q2 e-tron στην Ευρώπη.

Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο αυτό το εξηλεκτρισμένο Q2. To αυτοκίνητο θα διαθέτει με μπαταρία λιθίου 38kWh για μια επίσημη αυτονομία που ανακοινώθηκε στα 265 km σύμφωνα με τον κινέζικο κύκλο μέτρησης, που είναι κατά τεκμήριο αισιόδοξος. Ως εκ τούτου, πρόκειται για αδιανόητα χαμηλή αυτονομία για ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό μοντέλο που όμως έχει λιγότερο ηλεκτρικό «ζουμί» από ένα Renault Zoé, αλλά και 12kWh λιγότερο από την μπαταρία ενός νέου Peugeot e-208. Ειδικά σε πραγματικές συνθήκες, φαίνεται απίθανο ότι αυτό το Q2 L e-tron θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200 km αυτονομίας.

Όσον αφορά το ηλεκτρομοτέρ, αυτό αποδίδει 136 άλογα και 290 Nm, και θα είναι τοποθετημένο πάνω στον εμπρός άξονα. Οι δυνατότητες επαναφόρτισης (μέγιστη ισχύς, στάνταρ) δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube