Audi e-tron: Τέσσερις εβδομάδες καθυστέρηση από σφάλμα λογισμικού

Audi e-tron: Τέσσερις εβδομάδες καθυστέρηση από σφάλμα λογισμικού

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Audi θα εμφανιστεί στις εκθέσεις τέσσερις εβδομάδες αργότερα από το προγραμματισμένο λόγω προβλήματος στην εξέλιξη του λογισμικού.

Το νέο e-tron, το μεσαίο SUV και πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Αudi θα καθυστερήσει, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται νέα κανονιστική έγκριση για ένα κομμάτι του λογισμικού που τροποποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας χθες, Κυριακή.

Η Audi διοργάνωσε παγκόσμια παρουσίαση του e-tron στο San Francisco τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προωθήσει την αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να κερδίσει μερίδιο αγοράς από την καλιφορνέζικη Tesla, η οποία νέμεται μέχρι στιγμής την αγορά των ΗΠΑ.

Οι καθυστερήσεις του e-tron αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, ππου επικαλέστηκε πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η παράδοση θα μπορούσε να καθυστερήσει κατά μερικούς μήνες.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η Audi ήταν μπλοκαρισμένη με τη διαπραγμάτευση των τιμών με την LG Chem, τη νοτιοκορεατική προμηθεύτρια μπαταριών για τα ηλεκτρικά μοντέλα της, η οποία θέλει να αυξήσει τις τιμές κατά περίπου 10% λόγω της μεγάλης ζήτησης. Η LG Chem προμηθεύει με μπαταρίες τα EV της Audi αλλά και όλο το Volkswagen Group, και την Daimler.

Εκπρόσωπος της LG Chem αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα της σχέσης του με έναν πελάτη. Ο εκπρόσωπος της Audi αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις τιμών με την LG Chem.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube