Αστυνομικός κοιτάζει το κινητό και χτυπάει ποδηλάτη! [video]

Αστυνομικός κοιτάζει το κινητό και χτυπάει ποδηλάτη! [video]

Δάσκαλε που δίδασκες. Καλά που ο ποδηλάτης είχε κάμερα στο κράνος…

Το ατύχημα απαθανατίστηκε από την κάμερα του ποδηλάτη, ο οποίος ανέβασε και το video στο YouTube. Ευτυχώς τη γλίτωσε μόνο με γδαρσίματα και μελανιές, αλλά όπως λέει, το ποδήλατό του ήταν μετά για πέταμα.

Ο ποδηλάτης περίμενε σε STOP όταν το περιπολικό Ford Explorer έστριψε κι έπεσε κατευθείαν επάνω του. Ο οδηγός πήρε αμέσως την ευθύνη, παραδεχόμενος ότι κοίταζε το κινητό του αντί να βλέπει πού πήγαινε.

Ο αστυνομικός κάλεσε κατόπιν την Τροχαία του Missouri να έρθει για να καταγράψει το συμβάν αφού δεν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος λόγω σύγκρουσης συμφερόντων. Ο ποδηλάτης εξετάστηκε από νοσοκόμους της άμεσης επέμβασης, αλλά αρνήθηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ ο αστυνομικός υπεβλήθη σε αλκοτέστ και του πήραν δείγμα ούρων.
  
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), 3.450 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ το 2016 λόγω απόσπασης της προσοχής κατά την οδήγηση, ενώ υπολογίζεται ότι 481.000 οδηγοί απασχολούνται με το κινητό ενώ οδηγούν.
 
Μελέτες υπολογίζουν ότι όταν στέλνεις ή διαβάζεις μήνυμα, παίρνεις τα μάτια σου από το δρόμο για 5 δευτερόλεπτα. Αν κινείσαι με 90 km/h, αυτό ισοδυναμεί με το να διασχίζεις ένα γήπεδο ποδοσφαίρου έχοντας τα μάτια σου κλειστά…

Τώρα, για το συγκεκριμένο συμβάν, κάποιος αναρωτήθηκε εύλογα τι θα γινόταν αν ο ποδηλάτης δεν είχε κάμερα και αν, ακόμη χειρότερα, ήταν έγχρωμος ή ισπανόφωνος…

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube