Aston Martin DB5 Vantage: Η «αγία τριάδα» προς πώληση!

Aston Martin DB5 Vantage: Η «αγία τριάδα» προς πώληση!

Oύτε μία ούτε δύο αλλά τρείς σπάνιες Aston Martin DB5 βγαίνουν στο σφυρί, με τιμή εκκίνησης, 4 εκ. λίρες…

Ανήκαν όλες στην κατοχή ενός συλλέκτη. Για 12 και πλέον χρόνια, ο εν λόγω τυχερός ιδιοκτήτης, φυλούσε ως κόρην οφθαλμού τα τρία αυτά θρυλικά μοντέλα της αυτοκίνησης. Πλέον, η σπάνια αυτή οικογένεια της Aston Martin DB5 θα αλλάξει χέρια, εφόσον βρεθεί κάποιος να καταβάλει τουλάχιστον 4 εκ. λίρες. 

Η DΒ5 Vantage Coupe έρχεται σε ασημί χρώμα αμαξώματος, με μαύρο δερμάτινο σαλόνι όπως ακριβώς το μοντέλο που οδηγούσε στην ταινία Goldfinger το 1964 ο James Bond.

Η ανοιχτή έκδοση, είναι και αυτή προδιαγραφών Vantage, που σημαίνει πως είναι η μία μόλις από τις πέντε συνολικά που κατασκευάστηκαν (η ανοιχτή έκδοση παρήχθη σε 123 αντίτυπα και σε μόλις 5 η έκδοση Vantage). Το χρώμα της είναι εξίσου σπάνιο, αφού το συγκεκριμένο Caribbean Pearl Blue με λευκόχρυσο εσωτερικό δεν υπάρχει σε άλλη εν ζωή DB5 Vantage! 

Το τρίτο μέλος της οικογένειας, η DB5 Shooting Brake Vantage έκδοση, είναι στην κυριολεξία… μοναδική. Κατασκευάστηκε, έπειτα από εντολή του τότε προέδρου της Aston Martin, David Brown, προκειμένου ο ισχυρός άνδρας της βρετανικής φίρμας να μεταφέρει με περίσσιο στιλ και πρακτικότητα τον εξοπλισμό του για το κυνήγι και άλλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε.

Η Shooting Brake, διέθετε χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα το οποίο κατασκεύασαν οι μετρ του είδους εκείνης της εποχής Harold Radford & Sons, οι οποίοι είχαν επιμεληθεί και πολλές ακόμα custom κατασκευαστές για λογαριασμό της Rolls-Royce, Bentley κ.α. H… οικογενειακή DB5, κινούνταν από έναν κινητήρα των 330 ίππων που απαιτούσε μόλις 6,5’’ για τα πρώτα 0-100 Km/h από στάση. Για την ιστορία, η Aston Martin, δέχθηκε 11 ακόμα παραγγελίες για την έκδοση Shooting Brake, η συγκεκριμένη όμως που βγαίνει στο σφυρί, είναι η μοναδική Vantage. 

Aston Martin

Όλα τα μοντέλα, έχουν προφανώς κάθε απαραίτητο πιστοποιητικό γνησιότητας και πλήρες ιστορικό από την ημερομηνία γέννησης τους έως σήμερα… Θυμίζουμε, πως η παραγωγή της DB5 ήταν μόλις 1.021 κομμάτια, με τις εκδόσεις Vantage, να παράγονται σε ακόμα πιο περιορισμένο αριθμό της τάξεως των 60 αντιτύπων για την κουπέ version, των 5 για την κάμπριο και ενός, για την version Shooting Brake.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube