node/31285

Τούμπα με 185 km/h, φορώντας σορτς και σαγιονάρες… [video]

Πολλοί οδηγούν μοτοσικλέτα ντυμένοι έτσι – και μπορεί να μη σταθούν τόσο τυχεροί όσο ο πρωταγωνιστής του video…

Δυστυχώς, τώρα το καλοκαίρι, βλέπουμε πολλούς μοτοσικλετιστές να οδηγούν χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό «γιατί ζεσταίνονται».

Δεν χρειάζεται να ξαναπούμε ότι το κράνος σώζει ζωές. Θα τονίσουμε όμως ότι πρέπει και τα υπόλοιπα ρούχα να είναι κατάλληλα: γερό μπουφάν, μακρύ παντελόνι και κλειστά παπούτσια. Αυτό είναι το μίνιμουμ. Κι όμως, πολλοί οδηγούν με φανελάκι, σορτς, σαγιονάρες – και χωρίς γάντια…

Όπως ο (Ιταλός) πρωταγωνιστής του video. Που όχι μόνο οδηγούσε έτσι, αλλά έκανε και ταρζανιές με τέρμα γκάζι. Αποτέλεσμα: το Yamaha FZ6 του άρχισε να κοσκινίζει σε ένα άγριο “tank-slapper” με 185 km/h. Και κάτι τέτοιο δεν το σώζει ούτε ο Marc Marquez…

Ο ήρωάς μας ευτυχώς είχε τύχη βουνό. Ούτε χτύπησε πάνω σε κάποιο εμπόδιο καθώς κουτρουβαλούσε στην άσφαλτο, ούτε τον πάτησε κάποιο αυτοκίνητο. Μόνο δέρμα έχασε από τα γυμνά πόδια και χέρια του. Αν δεν φορούσε κράνος όμως…

 [Πηγή: ViralHog]

node/39929

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το νέο Toyota Yaris [video]

Το νέο πρωτόκολλο δοκιμών πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP εγκαινιάστηκε από το Toyota Yaris.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το νέο Toyota Yaris [video]

Τη μέγιστη βαθμολογία απέσπασε το νέο Toyota Yaris στις δοκιμασίες του EuroNCAP εγκαινιάζοντας το νέο πρωτόκολλο δοκιμών. Οι υψηλές βαθμολογίες που απέσπασε το Yaris στις επιμέρους δοκιμασίες, το καθιστούν ένα από ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει το βασικό Toyota Yaris;

Πιο συγκεκριμένα, το Yaris αξιολογήθηκε με 86% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία ανηλίκων και 78% στην προστασία πεζών. Εκτός από τη νέα πλατφόρμα GA-B που χρησιμοποιεί η τέταρτη γενιά Yaris, στη βαθμολογία 5 αστεριών συνέβαλλαν και οι 7 αερόσακοι που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και δύο αερόσακων ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό που ανοίγουν στις πλευρικές συγκρούσεις αποτρέποντας τραυματισμούς από τη μεταξύ τους επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Toyota Yaris Hybrid

Όσον αφορά το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης Toyota Safety Sense 2.5 (PCS, RSA, AHB, ACC, LTA) που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του ιαπωνικού σουπερμίνι, σε αυτό τον τομέα η βαθμολογία του Yaris ήταν 85%.

Δείτε ολόκληρη την αξιολόγηση του Toyota Yaris από τον οργανισμό EuroNCAP εδώ.

[Πηγή: EuroNCAP]

node/39813

Τρομακτική έκρηξη διαλύει ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διάρκεια της φόρτισης [video]

Ουδείς μπορεί ακόμη να διευκρινίσει τα αίτια της έκρηξης. 

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τρομακτική έκρηξη διαλύει ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διάρκεια της φόρτισης [video]

Ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Sanming της Νότιας Κίνας επισκέφθηκε ένα πάρκινγκ και «πρίζωσε» το αυτοκίνητό του για να το φορτίσει. 

Ξαφνικά από το αυτοκίνητο άρχισαν να βγαίνουν καπνοί (προφανώς υπήρξη κάποιο πρόβλημα ή στην μπαταρία ή στον φορτιστή) και κλήθηκε η πυροσβεστική. Μόλις όμως οι πυροσβέστες επιχείρησαν να ρίξουν νερό στο αυτοκίνητο για να σβήσουν τη φωτιά, αυτό εξερράγη και κυριολεκτικά διαλύθηκε. 

Το περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο και αρχικά ήταν άγνωστη η μάρκα του αυτοκινήτου, ενώ αργότερα διέρρευσε (δίχως να έχει επιβεβαιωθεί) ότι επρόκειτια για ένα μοντέλο της κινεζικής BAIC, το οποίο μάλλον ήταν επαναφορτιζόμενο υβριδικό και όχι αμιγώς ηλεκτρικό. 

Δεδομένου ότι περιστατικά του είδους είναι πολύ σπάνια, το συγκεκριμένο έχει μπει στο μικροσκόπιο των μηχανικών που ερευνούντα αίτια της έκρηξης. 
Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπήρχε αρκετός κόσμος, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.