Σε 11 ατυχήματα ενεπλάκησαν τα αυτόνομα οχήματα της Google

Σε 11 ατυχήματα ενεπλάκησαν τα αυτόνομα οχήματα της Google

Η τεχνολογία, όσο εξελιγμένη κι αν είναι, λύνει πολλά προβλήματα - όχι όμως όλα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν πως η αυτόνομη κίνηση αποτελεί το επόμενο, και αναπόφευκτο, βήμα στην εξέλιξη των οχημάτων και επενδύουν σε αυτή.

Αν και η ίδια δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα, η Google είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα μια και πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία εδώ και έξι χρόνια.

Πρόσφατα παραδέχτηκε πως τέσσερα από τα εξελιγμένα αυτόνομα οχήματά της έχουν εμπλακεί σε 11 ατυχήματα, ευτυχώς όλα με υλικές ζημιές και χωρίς τραυματισμούς.

Μάλιστα, επεσήμανε πως σε κανένα από αυτά δεν ευθυνόταν το αυτοκίνητο ή ο οδηγός και πως συνέβησαν κατά τη διάρκεια των έξι ετών που ασχολείται με το πρότζεκτ, στο οποίο τα αυτόνομα οχήματα έχουν καλύψει 2,7 εκατομμύρια km, με 700.000 από αυτά να έχει τον έλεγχο ο οδηγός.

«Ακόμα και όταν το λογισμικό και οι αισθητήρες ανιχνεύουν μία επικίνδυνη κατάσταση και ενεργούν νωρίτερα και ταχύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσε ο οδηγός, μερικές φορές είναι αδύνατον να αποφύγεις κάποια σύγκρουση λόγω της απόστασης και της ταχύτητας», δήλωσε ο υπεύθυνος του πρότζεκτ της Google, Chris Urmson.

Οι υπολογιστές είναι, κατά πάσα πιθανότατα, ασφαλέστεροι από τους ανθρώπους μια και δεν οδηγούν υπό την επήρρεια αλκοόλ, δεν κοιμούνται στο τιμόνι ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιούν κάμερες, ραντάρ και λέιζερ για να έχουν μια σαφώς πιο πλήρη εικόνα του περιβάλλονος και αντιδρούν ταχύτερα. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των ατυχημάτων και θα σώζει πολλές ζωές. Πρακτικά, ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να τον μηδενίσει. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και τα καλύτερα μηχανήματα μπορούν να πάθουν κάποια βλάβη...

[Πηγή: AP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube