Παγκόσμιος NCAP: Πέντε επικίνδυνα μικρά αυτοκίνητα [videos]

Παγκόσμιος NCAP: Πέντε επικίνδυνα μικρά αυτοκίνητα [videos]

Απογοητευτικά αποτελέσματα για τα Renault Kwid, Suzuki Celerio, Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio και Hyundai Atos που πωλούνται στην Ινδία.

Ο παγκόσμιος NCAP διενέργησε μια σειρά από δοκιμές πρόσκρουσης σε πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ινδία με απογοητευτικά όσο και επικίνδυνα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης των «ινδικών» αυτοκινήτων δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο NCAP, αποκαλύπτοντας χαμηλά επίπεδα προστασίας για πέντε από αυτά: Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio και Hyundai Eon (Atos).

Και τα πέντε υποβλήθηκαν σε πρόσθια πρόσκρουση με 64 km/h και όπως μπορείτε να δείτε από τα συνημμένα video τα αυτοκίνητα συμπεριφέρθηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Ένα από αυτά, το Renault Kwid δοκιμάστηκε μάλιστα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις , μεταξύ των οποίων και μια με αερόσακο οδηγού, αλλά ούτε κι αυτή κατόρθωσε να πάρει έστω ένα αστέρι στην προστασία ενηλίκων. Η μόνη καλή επίδοση είναι δύο αστέρια στην ασφάλεια παιδιών.

Ο Παγκόσμιος NCAP σημειώνει ότι η δομή του Kwid δεν κατέρρευσε κατά τη σύγκρουση, αλλά έδειξε σημάδια αστάθειας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ισχυρότερης σύγκρουσης, η δομή του Kwid θα υποφέρει, μεταφέροντας τον απότοκο κίνδυνο στην καμπίνα.

Τα καλά νέα είναι ότι η Renault Ινδίας ανακοίνωσε ήδη σχέδια για την εφαρμογή μιας σειράς αναβαθμίσεων για το Kwid, προκειμένου αυτό να γίνει ασφαλέστερο. Μόλις δε είναι έτοιμη ο NCAP θα δοκιμάσει εκ νέου τα αναβαθμισμένα αυτοκίνητα.

Μολονότι ο Carlos Ghosn, CEO της Συμμαχίας Renault-Nissan έχει δηλώσει ότι το Kwid δεν θα απευθυνθεί στην Ευρώπη, κυκλοφόρησαν φήμες περί το αντίθετο όταν ένα πρωτότυπο συνελήφθη σε δοκιμές στην Ευρώπη και μάλιστα με γερμανικές πινακίδες. Τώρα βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Kwid στις δοκιμές πρόσκρουσης του Παγκόσμιου NCAP, ακούγεται απίθανο η Renault να θελήσει να λανσάρει το αυτοκίνητο στην Ευρώπη με τα σήματα της Dacia. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα ήθελε σοβαρό ανασχεδιασμό για να περάσει με επιτυχία την ρουτίνα του Euro NCAP, αλλά δεν πρέπει και να αγνοήσουμε τη κακή φήμη που θα ακολουθεί το όνομα «Kwid».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τέσσερα αυτοκίνητα, κανένα τους δεν κατόρθωσε να αξιολογηθεί έστω και με ένα αστέρι στην προστασία των ενηλίκων επιβατών. Τα Mahindra Scorpio και Hyundai Eon αξιολογήθηκαν με δύο ταπεινά αστέρια στη βαθμολογία παιδιών, ενώ τα Suzuki Maruti Eco και Suzuki Maruti Celerio πήραν ακόμη χαμηλότερη βαθμολογία στο ίδιο τεστ με ένα αστέρι.

Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τα τεστ μπορείτε να βρείτε στο λινκ Global NCAP



|

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube