Opel: Νέο σύστημα αυτόματης αποφυγής συγκρούσεως [video]

Opel: Νέο σύστημα αυτόματης αποφυγής συγκρούσεως [video]

H Opel αποκάλυψε ένα πρωτότυπο Insignia εξοπλισμένο με το νέο σύστημά της για αυτόματη αποφυγή συγκρούσεως.

Το νέο σύστημα αυτόματης αποφυγής συγκρούσεως δημιουργήθηκε και εξελίχτηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού πρότζεκτ UR:BAN της Opel.

Το σύστημα, που παρουσιάστηκε πάνω σε ένα πρωτότυπο Insignia Sports,  διαθέτει μια κάμερα προηγμένης τεχνολογίας κι ένα ραντάρ, καθώς και τροποποιημένα συστήματα φρένων και τιμονιού. Όταν το σύστημα αυτόματης αποφυγής συγκρούσεως αντιληφθεί ένα εμπόδιο, όπως για παράδειγμα ένα παιδί που θα «πετάχτηκε» στο δρόμο, θα προειδοποιήσει τον οδηγό και θα προχωρήσει σε χειρισμό αυτόματα αν το κρίνει απαραίτητο.

Η Opel προχώρησε επίσης σε επίδειξη του συστήματος επικοινωνίας «car-to-X» που ήταν τοποθετημένο πάνω στο ίδιο πρωτότυπο Insignia Sports. Ένα σύστημα επικοινωνίας που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί τόσο με την υποδομή πληροφόρησης της κυκλοφορίας όσο και με τα γύρω αυτοκίνητα. Το σύστημα μπορεί να πληροφορήσει τον οδηγό πώς να προσεγγίζει τις διασταυρώσεις «ομαλά, με ασφάλεια και χωρίς καταναλώνει ανώφελα καύσιμο, και κατά προτίμηση χωρίς να σταματήσει».

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube