NHTSA Crash Tests: Έσκισε το Tesla Model 3 [videos]

NHTSA Crash Tests: Έσκισε το Tesla Model 3 [videos]

Το Model 3 αντεπεξήλθε στα ομοσπονδιακά τεστ σύγκρουσης των ΗΠΑ ως πρωταθλητής, με την NHTSA να το αξιολογεί με πέντε αστέρια σε όλες τις κατηγορίες.

Η βαθμολογία των πέντε αστέρων της Εθνικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια Αυτοκινητοδρόμων σημαίνει ότι το Model 3 επέδειξε μειωμένο κίνδυνο τραυματισμού σε μια σύγκρουση κατά το ένα τρίτο ή περισσότερο σε σύγκριση με τη βασική γραμμή του 2008 για την ασφάλεια των δοκιμών σύγκρουσης.

Η NHTSA δοκίμασε το Model 3 σε μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις, καθώς και σύγκρουση ανατροπής. Το πρώτο προσομοιώνει μετωπική σύγκρουση με ένα άλλο όχημα που κινείται στα 56,3 km/h (35 mph), ενώ η πλευρική σύγκρουση προσομοιώνει σύγκρουση με ένα άλλο αυτοκίνητο που κινείται με σχεδόν 62 km/h (38,5 mph) με το Model 3 ακινητοποιημένο. Η δοκιμή εξετάζει επίσης τη σύγκρουση σε ένα ακίνητο εμπόδιο, όπως ένα δέντρο ή ένα στύλο.

Το Model 3 αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια σε κάθε κατηγορία, αν και δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες με τη δημοσίευση της NHTSA.

Ο ομοσπονδιακός φορέας δοκιμών σύγκρουσης όταν είχε δοκιμάσει τα ηλεκτρικά Tesla Model S και Model X, τα είχε αξιολογήσει επίσης με πέντε αστέρια. Βέβαια στο σημείο αυτό να πούμε, ότι ένα αυτοκίνητο για να απολαμβάνει της φήμης του ασφαλούς μέσου στην Αμερική χρειάζεται να αξιολογηθεί και από το ανεξάρτητο ινστιτούτο των ασφαλιστικών εταιρειών ΙΙHS (Insurance Institute for Highway Safety). Το ΙΙHS δεν έχει ακόμη αξιολογήσει το Model 3, ωστόσο στη δοκιμή του Model S έχει δώσει βαθμολογία «Καλό», εκτός από ένα «Αποδεκτό» στην προστασία από την πλευρά του οδηγού στη πλαγιομετωπική σύγκρουση μικρής επικάλυψης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προετοιμασία crash test: Πραγματική επιστήμη [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube