Νέο κέντρο crash-test της Mercedes-Benz

Νέο κέντρο crash-test της Mercedes-Benz

Τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων θα κοστίσει το νέο κέντρο δοκιμών ασφάλειας της Mercedes-Benz, που λέγεται ότι είναι το πιο προηγμένο στον κόσμο.

Οι εργασίες κατασκευής του κέντρου, στο Sindelfingen της Γερμανίας, είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2013 και σήμερα έγινε η τελετή στέγασής του ενώπιον 350 προσκεκλημένων.

Το νέο κέντρο δοκιμών έχει διαστάσεις 270 x 170 m, με έναν εσωτερικό χώρο (“arena”) 90 x 90 m χωρίς κολόνες, που θα είναι η καρδιά των εγκαταστάσεων και θα επιτρέπει ακόμη και την αναπαράσταση περίπλοκων περιπτώσεων ατυχημάτων σε διασταύρωση.

Η «αρένα» δοκιμών είναι αρκετά μεγαλύτερη από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι συνολικές εγκαταστάσεις θα κοστίσουν τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ και οι δοκιμές προγραμματίζεται να αρχίσουν το φθινόπωρο του 2016.

Το νέο Technology Centre for Vehicle Safety (TFS) θα είναι εξοπλισμένο με περιστρεφόμενα εμπόδια πολλαπλών επιφανειών για συντόμευση της προετοιμασίας των δοκιμών, ενώ οι μετρήσεις σε αυτοκίνητα και ανδρείκελα θα γίνονται ψηφιακά. Ο χώρος θα επιτρέπει δοκιμές ακόμη και με φορτηγά.

Το πρώτο crash-test στην ιστορία της Mercedes-Benz πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1959, με μια 220 Sb να προσκρούει σε σταθερό εμπόδιο, σε χώρο και πάλι κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Sindelfingen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube