Νέα παιδικά καθίσματα από την Volvo [video]

Νέα παιδικά καθίσματα από την Volvo [video]

Τα νέα καθίσματα είναι πιο άνετα, ασφαλή και ποιοτικά.

Η Volvo είναι η πρώτη εταιρεία που άρχισε ενεργά τα τεστ ασφάλειας στα παιδικά καθίσματα στις αρχές της δεκαετίας του ’60, και σήμερα μας παρουσιάζει τρία νέα παιδικά καθίσματα που δίνουν έμφαση στην σχεδίαση, την άνεση, την ασφάλεια και την ευκολία.

Ως πρωτοπόρος λοιπόν στην ασφάλεια των παιδιών, η Volvo εξελίσσει, δοκιμάζει και αναγράφει λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης των καθισμάτων, γεγονός που αποτελεί μέρος της κληρονομίας της.

Σε δηλώσεις μάλιστα της καθηγήτριας πανεπιστημίου και Τεχνικού Διευθυντή του Tμήματος Ασφάλειας της Volvo, Lotta Jakobsonn, ανέφερε ότι «Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τον τομέα της ασφάλειας των παιδιών τους ως ένα πολύπλοκο ζήτημα που μερικές φορές δημιουργεί και σύγχυση. Για αυτό τον λόγο, έχουμε επικεντρωθεί εδώ και πολλά χρόνια να επικοινωνήσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές γύρω από το πώς πρέπει να χρησιμοποιείται και να εγκαθίσταται ένα παιδικό καθισματάκι».

Το να διδάξεις τους ενήλικες πώς να εγκαθιστούν και να χρησιμοποιούν τα παιδικά καθίσματα, είναι ένα πράγμα. Το να κρατήσεις όμως το παιδί στο παιδικό κάθισμα, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνει, είναι ένα άλλο.

«Στόχος της Volvo είναι να διασφαλίσει ότι τα παιδιά ταξιδεύουν με ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία τους. Αυτό σημαίνει ότι παιδιά μέχρι την ηλικία των 3-4 θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδικά καθίσματα με μέτωπο προς τα πίσω, και από εκεί και μετά με άλλα παιδικά καθίσματα ή ανυψωτικά έδρανα (boosters) μέχρι να φτάσουν σε ύψος το 1.40 m. Το όφελος του να κινείσαι με σωστά καθισμένο το παιδί σου είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά αρκετοί γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να καθίσουν με το μέτωπο μπροστά από πολύ νωρίτερα. Ένας από τους πολλούς λόγους που συμβαίνει αυτό είναι η άνεση, μιας και το παιδί διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχει χώρος για τα πόδια του ή ότι ζεσταίνεται» είπε η κ. Jakobsonn.

Τα παιδικά καθίσματα νέας γενιάς της Volvo είναι επενδεδυμένα από μία νέα ταπετσαρία από 80% μαλλί που αναπνέει περισσότερο και κάνει τα καθίσματα ομαλά στην αφή, πιο ανθεκτικά και πετυχαίνουν καλύτερες επιδόσεις σε ζεστά και κρύα κλίματα. Τα νέα καθίσματα έχουν επίσης πιο λεπτό σκελετό και σχεδίαση, με αποτέλεσμα να προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και άνεση.

Τα νέα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν στις ανάγκες των παιδιών, ανάλογα το μέγεθος και την ηλικία τους:

  • Βρεφικό κάθισμα: με μέτωπο προς τα πίσω (έως 13 kg ή 12 μήνες)
  • Παιδικό κάθισμα: με μέτωπο προς τα πίσω (από 9 μηνών έως 6 ετών)
  • Ανυψωτικό έδρανο (booster): με μέτωπο προς τα εμπρός και για ανεπτυγμένα παιδιά που δεν βολεύονται στο παιδικό κάθισμα (3 έως 10 ετών)

Τέλος, τα νέα καθίσματα έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο, την Britax-Römer, και έχουν δοκιμαστεί στο Κέντρο Ασφαλείας της Volvo Cars, ενώ θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από τις αρχές Ιουνίου σε ορισμένες αγορές.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube