Μηδέν αστέρια στο crash-test για το νοτιοαμερικάνικο Chevrolet Spark GT! [video]

Μηδέν αστέρια στο crash-test για το νοτιοαμερικάνικο Chevrolet Spark GT! [video]

O Latin NCAP έκρινε επικίνδυνο το αυτοκίνητο πόλης, στη μορφή που πωλείται σε αγορές της Νότιας Αμερικής.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφάλειας Latin NCAP συνεχίζει να δείχνει ανησυχία και απογοήτευση για μοντέλα της General Motors που πωλούνται στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική, αφού το Chevrolet Spark GT απέτυχε οικτρά στο crash test και δεν πήρε ούτε ένα αστέρι.

Φτιαγμένο στην Ινδία και δημοφιλές στο Μεξικό και την Κολομβία, το αυτοκίνητο πόλης της GM δοκιμάστηκε σε μετωπική πρόσκρουση, στην πιο βασική έκδοσή του η οποία δεν έχει αερόσακους ούτε κανονικές οδηγίες για την εγκατάσταση συστήματος συγκράτησης παιδιών (Child Restraint System).

«Αυτή είναι άλλη μια απογοήτευση από την General Motors, ειδικά όσον αφορά σε ένα μοντέλο που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, όπως έκανε όταν η βασική του έκδοση, εφοδιασμένη με 6 αερόσακους, δοκιμάστηκε από τον Euro NCAP το 2009 και πήρε 4 αστέρια. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή έκδοση του Spark GT, που περιλάμβανε αερόσακους, προσφέρεται σε παραπλήσια τιμή με τη λατινοαμερικάνικη έκδοση, που δεν έχει αερόσακους», δήλωσε ο Alejandro Furas, γενικός γραμματέας του Latin NCAP.

Η General Motors αντιμετωπίζει σκάνδαλο στη Νότια Αμερική, λόγω της εξαιρετικά κακής επίδοσης μοντέλων της στα crash-tests. Ο Global NCAP, σε μια πρωτοφανή ενέργεια πριν λίγους μήνες, έστειλε επιστολή στη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Mary Barra, ζητώντας βελτιώσεις στην ασφάλεια. Η GM δήλωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 5 δις δολάρια (4,5 δις ευρώ) για τον εφοδιασμό των μοντέλων που πουλάει σε όλη τη Λατινική Αμερική, με δύο αερόσακους και ζώνες τριών σημείων για όλους τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube