Κορυφαίες βαθμολογίες στα τελευταία crash-test του EuroNCAP

Κορυφαίες βαθμολογίες στα τελευταία crash-test του EuroNCAP

Από τα εννέα νέα μοντέλα που δοκίμασε αυτόν το μήνα ο ανεξάρτητος οργανισμός, τα επτά πήραν 5 αστέρια και τα δύο από 4.

Η καλή παθητική ασφάλεια στις συγκρούσεις και η βελτιωμένη διαθεσιμότητα συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης είχαν ως αποτέλεσμα την κορυφαία βαθμολογία πολλών νέων μοντέλων στις δοκιμές ασφάλειας του EuroNCAP πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης.

Τα μεγάλα πολυτελή SUV, Audi Q7 και Volvo XC90, είχαν τη δική τους μονομαχία. Και τα δύο πέρασαν με χαρακτηριστική άνεση τις δοκιμές σύγκρουσης, αλλά το Volvo ήταν αυτό που εντυπωσίασε παίρνοντας βαθμολογία 100% στις δοκιμές υποβοήθησης του οδηγού και αποφυγής σύγκρουσης.

Πέντε αστέρια συνολικά πήραν επίσης στις δοκιμές του EuroNCAP τρία νέα πολυμορφικά MPV: το VW Touran και τα Ford Galaxy και S-Max. Καλά νέα για τις οικογένειες με παιδιά, καθώς τα μοντέλα αυτά προσφέρουν ως στάνταρ τουλάχιστον δύο πίσω θέσεις που πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές i-Size για τη συγκράτηση των παιδιών.

Η λίστα των νέων πεντάστερων μοντέλων περιλαμβάνει επίσης το Renault Kadjar και το καινούργιο Toyota Avensis, που πέτυχαν και αυτά εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Η αποτελεσματική προστασία των επιβατών παραμένει πρωταρχική για την επίτευξη της κορυφαίας βαθμολογίας στις δοκιμές του EuroNCAP, αλλά η διαθεσιμότητα και η αποτελεσματικότητα των συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης και υποβοήθησης του οδηγού –που θα στρώσουν τελικά το δρόμο για τα αυτόνομα αυτοκίνητα – εξελίσσονται σε όλο και πιο σημαντικούς παράγοντες.

Τo μικρό crossover Mazda CX-3 και το pick-up Mitsubishi L200, παρότι παρέχουν συνολικά καλή ασφάλεια, πήραν μόνο 4 αστέρια επειδή το μεν L200 δεν είναι εφοδιασμένο με αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (ΑΕΒ), ενώ στο CX-3 το σύστημα προσφέρεται μεν ως έξτρα, αλλά η ζήτησή του αναμένεται χαμηλή.

[Πηγή: www.euroncap.com]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube