Κλείνεις την πόρτα και ανοίγει ο αερόσακος!

Κλείνεις την πόρτα και ανοίγει ο αερόσακος!

Αυτό συμβαίνει στο αμερικάνικο Nissan Versa, και οι Ομοσπονδιακές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει έρευνα σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα Nissan Versa μετά από παράπονα ιδιοκτητών για αθέλητη ενεργοποίηση των αερόσακων.

Αναφερόμενο σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας για την Κυκλοφορία σε Εθνικές Οδούς (NHTSA), το Autonews λέει ότι το κλείσιμο της πόρτας με «πιθανώς επιθετικό τρόπο» μπορεί να ανοίξει τον πλευρικό αερόσακο ή την αεροκουρτίνα και στις δύο πλευρές.

«Έκλεισα την πόρτα του συνοδηγού και ο αερόσακος στην πόρτα εξερράγη. Έτσι απλά», δήλωσε ένας κάτοχος Versa.

Τα Nissan Versa Sedan που εμπλέκονται είναι μοντέλα του 2012 και η έρευνα αφορά σε 155.000 αυτοκίνητα. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ανάκληση, αλλά η Nissan, που συνεργάζεται με τις Αρχές πάνω στην υπόθεση, αναμένεται να εκδώσει επίσημο δελτίο Τύπου σύντομα, πριν ενημερώσει και τους κατόχους Versa.

«H Nissan έχει δεσμευτεί για την ασφάλεια των πελατών μας και των επιβατών τους. Η εταιρεία έχει δεχθεί μια ερώτηση από την NHTSA σχετικά με τα Nissan Versa Sedan MY2012. Ερευνά ενεργά το πρόβλημα και, όπως πάντα, συνεργάζεται με τους νομοθέτες για να απαντήσει στα ερωτήματά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Autonews.

[Πηγή: Autonews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube