Γίνεται να τη βγάλεις καθαρή σε ένα τέτοιο ατύχημα; [video]

Γίνεται να τη βγάλεις καθαρή σε ένα τέτοιο ατύχημα; [video]

H Porsche 911 GT3 Cup κάνει τουλάχιστον 10 τούμπες με μεγάλη ταχύτητα, και όμως ο οδηγός της δεν τραυματίζεται!

Η ασφάλεια στα μηχανοκίνητα σπορ έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, όμως οι αγώνες δεν έχουν πάψει να είναι επικίνδυνοι, ιδίως αν γίνονται στην κλασική πίστα Nürburgring Nordschleife.

Στον πρόσφατο, 6ο γύρο του γερμανικού πρωταθλήματος αντοχής VLN, ο Αμερικανός οδηγός John Shoffner έχασε τον έλεγχο της Porsche στην Aremberg, μετά την περιβόητη ευθεία Flugplatz. Βλέπουμε το αυτοκίνητο να είναι ήδη γυρισμένο με το πλάι πριν τη στροφή, να πατάει στο χώμα στο εσωτερικό της και να αρχίζει τις τούμπες που δεν έχουν τελειωμό. Μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα έχει κάνει πάνω από 10, πριν σταματήσει ανάποδα, με την οροφή, πάνω στην πίστα.

Ο Shoffner μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αν και –όπως είπε η ομάδα του– δεν πονούσε πουθενά. Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανέναν άξιο λόγου τραυματισμό!

Πριν κάποια χρόνια, ένα τέτοιο ατύχημα σίγουρα θα είχε σοβαρές έως και τραγικές συνέπειες. Όμως βλέπουμε εδώ ότι η καμπίνα της Porsche διατηρείται ουσιαστικά ανέπαφη, χάρη βέβαια και στον αγωνιστικό κλωβό ασφαλείας (roll cage). H αγωνιστική ζώνη 6 σημείων, το κράνος και το HANS για την προστασία του αυχένα, φρόντισαν για τα υπόλοιπα.

Ο Shoffner θα πρέπει να ευγνωμονεί τη FIA και όλους τους οδηγούς που πρωτοστάτησαν στην αναβάθμιση της ασφάλειας όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από τον Jackie Stewart.

[Πηγή: Eifeler 888 channel / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube