Eurovision 2015: Στη Βιέννη τα φανάρια κυκλοφορίας γίνονται gay-friendly [video]

Eurovision 2015: Στη Βιέννη τα φανάρια κυκλοφορίας γίνονται gay-friendly [video]

Αυτή τη χρονιά, ο τελικός της Eurovision θα γίνει στις 23 Μαΐου στη Βιέννη. Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, οι αρχές της αυστριακής πρωτεύουσας αποφάσισαν να αλλάξουν τα πικτογράμματα στα φανάρια κυκλοφορίας, απεικονίζοντας ζευγάρια του ιδίου φίλου.

Ένα χρόνο ύστερα από τη νίκη της Conchita Wurst που έλαβε τεράστια επικοινωνιακή διάσταση, το μήνυμα «gay-friendly» ή «φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους» αν θέλετε ελληνιστί, είναι περισσότερο από ποτέ στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας που αφορά την προετοιμασία της Eurovision 2015.

Αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση της χρονιάς αυτής, η Βιέννη διαθέτει πλέον φανάρια κυκλοφορίας με μοναδικού σχεδιασμού «ανθρωπάκια», κόκκινα και πράσινα: Δύο γυναίκες ή δύο άνδρες που κρατιούνται από το χέρι ή από τους ώμους. Και πάνω από κάποια ζευγάρια, μια μικρή καρδιά που δεν αφήνει να υπάρξει καμία παρανόηση για το ομοφυλοφιλικό χαρακτήρα των μικρών προσωπικοτήτων, δείχνοντάς μας αν μπορούμε να διασχίσουμε το δρόμο ή όχι.

Ο στόχος: Η παρουσίαση της εικόνας μιας πόλης που είναι ανοιχτή, φιλόξενη και με παροχή αυξημένης ασφαλείας.

Καλά το καταλάβατε: Εάν η εκστρατεία υποστηρίζει πρωτίστως την ανοχή, αφορά κυρίως να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της πόλης, η αυθεντικότητα αυτών των μικρών «φωτεινών» προσωπικοτήτων θα επιτρέψει να επιδείξουν περισσότερη προσοχή οι χρήστες των δρόμων, είτε βρίσκονται στο δρόμο είτε στο πεζοδρόμιο.

Για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, τα δεδομένα θα αξιολογηθούν για να ελεγχθεί η επίδραση των gay πικτογραμμάτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube