Euro NCAP: Πέντε αστέρια για τα Ford S-MAX και Galaxy [video]

Euro NCAP: Πέντε αστέρια για τα Ford S-MAX και Galaxy [video]

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP δοκίμασε πρόσφατα τα νέα Ford S-MAX και Galaxy, τα οποία και πέτυχαν να αξιολογηθούν με την ανώτερη διάκριση.

Ο συνδυασμός ισχυρού κλωβού, ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης του πλαισίου και αερόσακων έδωσαν και στα δύο νέα MPV της Ford, τα Ford S-MAX και Galaxy, τη ανώτερη βαθμολόγηση με πέντε αστέρια.

Μεταξύ των καινοτομιών στον τομέα της ασφάλειας, στα δύο MPV της Ford περιλαμβάνονται ανασχεδιασμένος και ενισχυμένος κλωβός επιβατών, που σύμφωνα με το Μπλε Οβάλ, «όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν για πρώτη φορά πλευρικούς αερόσακους και για τη δεύτερη σειρά καθισμάτων, ομοίως και προεντατήρες στις ζώνες ασφαλείας.

Μέρος της ενίσχυσης του νέου κλωβού επιβατών προκύπτει από τη χρήση υδροδιαμορφωμένου ατσαλιού για τις εμπρός και τις μεσαίες κολόνες, καθώς και για τις διαδοκίδες της οροφής. Τόσο το S-MAX όσο και το Galaxy εξοπλίζονται με θωρακικούς και πλευρικούς αερόσακους, τύπου κουρτίνας, γονάτων και, όπως προείπαμε, πλευρικούς αερόσακους για τους επιβάτες της μεσαίας σειράς.  

Ο Roelant de Waard, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των τμημάτων μάρκετινγκ, πωλήσεων και υπηρεσιών, είπε: «Καθώς οι προδιαγραφές για την αξιολόγηση των πέντε αστέρων του Euro NCAP γίνονται υψηλότερες, τα αυτοκίνητα της Ford συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στις αυστηρότερες προσδοκίες του οργανισμού για προστασία από τις συγκρούσεις. Και τα δύο ολοκαίνουργια S-MAX και Galaxy διαθέτουν εξεζητημένα συστήματα ασφαλείας, περιλαμβανομένου της νέας τεχνολογίας Pre-Collision Assist που παρέχει εκπληκτική προστασία σε οδηγό, επιβάτες, ομοίως και σε πεζούς».

[Πηγή Ford, Euro NCAP]   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube