Δεν φοράτε πάντα τη ζώνη; Ε, τότε δείτε αυτό!... [video]

Δεν φοράτε πάντα τη ζώνη; Ε, τότε δείτε αυτό!... [video]

Αυτό το video μπορεί να είναι παλιό, όμως σίγουρα θα σας αλλάξει τα μυαλά.

Τη συγκεκριμένη δοκιμή ανατροπής, η Ford την έκανε πριν 20 χρόνια, όμως δεν παύει να είναι επίκαιρη διότι δείχνει πόσο σημαντικό είναι να φοράμε πάντα τη ζώνη ασφαλείας.

Αυτός ήταν και ο στόχος του crash test, όπου μια κινούμενη πλατφόρμα που μετέφερε ένα μεγάλο SUV Ford Expedition σταμάτησε απότομα αφήνοντάς το να πάρει μια σειρά από τούμπες με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Επρόκειτο για προσομοίωση ενός ατυχήματος που είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν χαθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου και αυτό, πλαγιολισθαίνοντας, βρει σε μαλακό έδαφος ή σε κάποιο εμπόδιο που θα κάνει μοχλό και θα το τουμπάρει.

Μέσα στο Expedition είχαν τοποθετηθεί ανδρείκελα δοκιμών που επίτηδες δεν ήταν δεμένα με τις ζώνες. Και το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα, αφού τα βλέπεις να πετάγονται έξω από το αυτοκίνητο και να ίπτανται στον αέρα, πολλά μέτρα ψηλά, πριν σκάσουν κάτω με ανατριχιαστική δύναμη. Αν ήταν άνθρωποι, κανείς δεν θα είχε γλιτώσει…

Δείτε λοιπόν τα πλάνα και φέρνετέ τα στο νου σας όποτε ακούτε κάποιον να λέει το κλασικό: «Έλα μωρέ, εδώ πιο κάτω πάμε, δεν θα τρέχουμε…»
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube