node/31165

Δεν φοράτε πάντα τη ζώνη; Ε, τότε δείτε αυτό!... [video]

Αυτό το video μπορεί να είναι παλιό, όμως σίγουρα θα σας αλλάξει τα μυαλά.

Τη συγκεκριμένη δοκιμή ανατροπής, η Ford την έκανε πριν 20 χρόνια, όμως δεν παύει να είναι επίκαιρη διότι δείχνει πόσο σημαντικό είναι να φοράμε πάντα τη ζώνη ασφαλείας.

Αυτός ήταν και ο στόχος του crash test, όπου μια κινούμενη πλατφόρμα που μετέφερε ένα μεγάλο SUV Ford Expedition σταμάτησε απότομα αφήνοντάς το να πάρει μια σειρά από τούμπες με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Επρόκειτο για προσομοίωση ενός ατυχήματος που είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν χαθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου και αυτό, πλαγιολισθαίνοντας, βρει σε μαλακό έδαφος ή σε κάποιο εμπόδιο που θα κάνει μοχλό και θα το τουμπάρει.

Μέσα στο Expedition είχαν τοποθετηθεί ανδρείκελα δοκιμών που επίτηδες δεν ήταν δεμένα με τις ζώνες. Και το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα, αφού τα βλέπεις να πετάγονται έξω από το αυτοκίνητο και να ίπτανται στον αέρα, πολλά μέτρα ψηλά, πριν σκάσουν κάτω με ανατριχιαστική δύναμη. Αν ήταν άνθρωποι, κανείς δεν θα είχε γλιτώσει…

Δείτε λοιπόν τα πλάνα και φέρνετέ τα στο νου σας όποτε ακούτε κάποιον να λέει το κλασικό: «Έλα μωρέ, εδώ πιο κάτω πάμε, δεν θα τρέχουμε…»
 

node/39729

Αλκοόλ και οδήγηση: Οι περιοχές της Ελλάδας με τους περισσότερους παραβάτες

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας μέσα σε ένα μόλις διήμερο.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Αλκοόλ και οδήγηση: Οι περιοχές της Ελλάδας με τους περισσότερους παραβάτες

Κατά το τριήμερο από Παρασκευή 7 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 10.703 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις, αναφέρει η Τροχαία, η οποία στην ανακοίνωσή της τονίζει πως έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

50 στην Αττική
46 στην Κεντρική Μακεδονία
42 στην Κρήτη
40 στην Πελοπόννησο
25 στη Θεσσαλία
22 στη Δυτική Ελλάδα
21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
17 στη Θεσσαλονίκη
15 στα Ιόνια Νησιά
13 στο Νότιο Αιγαίο
10 στο Βόρειο Αιγαίο
5 στη Στερεά Ελλάδα
3 στην Ήπειρο
3 στη Δυτική Μακεδονία
Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 2,92% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επιπλέον, από τους 312 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 29 άτομα.

Όπως επισημαίνει η Τροχαία, Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

node/39725

Έβαλε το παιδί του στην εταζέρα του πορτμπαγκάζ!

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στους ελληνικούς δρόμους.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Έβαλε το παιδί του στην εταζέρα του πορτμπαγκάζ!

Η οδηγική παιδεία του μέσου Έλληνα είναι γνωστό ότι δεν είναι και από τις πλέον άρτιες. Το λέμε όσο πιο ευγενικά μπορούμε. Καθημερινά παρατηρούμε στους δρόμους δεκάδες περιστατικά οδηγών που αγνοούν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας:  Από την οδήγηση με ταυτόχρονο σερφάρισμα στο ίντερνετ, μέχρι τους οδηγούς δικύκλων δίχως κράνος και από τις συνεχείς παραβιάσεις κόκκινων ή STOP, μέχρι παιδιά την αγκαλιά της μητέρας στο εμπρός κάθισμα. 

Ο οδηγός της φωτογραφίας όμως φαίνεται ότι το τερμάτισε. Καθώς το παιδί του προφανώς νύσταξε, το έβαλε να ξαπλώσει πάνω στο σκέπασμα του χώρου αποσκευών.Δεν χρειάζεται να πούμε πού θα πάει το παιδάκι με το πρώτο σχετικά απότομο φρενάρισμα!

Η φωτογραφία είναι από το notia.gr και η... ευτυχισμένη οικογένεια φαίνεται να κατευθύνεται για τις βουτιές της σε κοντινή παραλία της Αττικής.