Αττική: Μέσα σε μια μέρα 259 κλήσεις για χρήση κινητού κατά την οδήγηση

Αττική: Μέσα σε μια μέρα 259 κλήσεις για χρήση κινητού κατά την οδήγηση

Η Τροχαία προειδοποιεί πως θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι έλεγχοι.

Μια από τις συχνότερες παραβάσεις αλλά και τις πλέον επικίνδυνες είναι να μιλάς στο κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγείς.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, η συγκεκριμένη παράβαση είναι υπεύθυνη για πολλά σοβαρά τροχαία ατυχήματα, χωρίς να υπολογίζουμε τα «μικροτρακαρίσματα» με υλικές ζημιές.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της Τροχαίας για τη συγκεκριμένη παράβαση, στις 13 Ιουνίου συνεργεία της βγήκαν στους δρόμους για να ελέγξουν τους απείθαρχους οδηγούς.
Μέσα σε μια μέρα λοιπόν βεβαιώθηκαν συνολικά 259 παραβάσεις, αφαιρέθηκαν 223 πινακίδες κυκλοφορίας και 237 άδειες οδήγησης.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι η συγκεκριμένη παράβαση είναι μια από τις πιο επικίνδυνες που μπορεί να κάνει ένας οδηγός και τονίζει πως στο μέλλον θα πραγματοποιεί συχνά τέτοιες εξορμήσεις, με σκοπό οι παραβάτες να βρεθούν και να τιμωρηθούν, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την επικράτεια.

Να θυμίσουμε πως επιτρέπεται η ομιλία μέσω του συστήματος ανοικτής που διαθέτουν πολλά αυτοκίνητα ή των ασύρματων ακουστικών Bluetooth.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube