Ανασφαλή τα ινδικά αυτοκίνητα σύμφωνα με τον Global NCAP [video]

Ανασφαλή τα ινδικά αυτοκίνητα σύμφωνα με τον Global NCAP [video]

Τα ινδικά best seller δεν απέσπασαν κανένα αστέρι στις δοκιμές πρόσκρουσης του Global NCAP.

Ο Οργανισμός Ασφάλειας Global NCAP υπέβαλε σε δοκιμές πρόσκρουσης μερικά από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της ινδικής αγοράς, τα Tata Nano, Suzuki-Maruti Alto 800, Ford Figo, VW Polo και Hyundai i10.

Οι συνολικές πωλήσεις των πέντε αυτών μοντέλων έφτασαν το 20% των ετήσιων πωλήσεων της ινδικής αγοράς για το 2013 και κανένα δεν κατάφερε να αποσπάσει έστω ένα αστέρι στην μετωπική πρόσκρουση με ταχύτητα 64 km/h. Ο Max Mosley, Πρόεδρος του Global NCAP, ανέφερε: «Η Ινδία είναι πλέον ένα σημαντικό παγκόσμιο κέντρο αγοράς και κέντρο παραγωγής μικρών αυτοκινήτων, οπότε είναι ανησυχητικό να βλέπεις επίπεδα ασφάλειας που βρίσκονται 20 χρόνια πίσω σε σχέση με την συνήθη βαθμολογία των πέντε αστεριών που συναντάμε σε Ευρώπη και Β. Αμερική. Η κακή δομική κατασκευή και η απουσία αερόσακων θέτει σε κίνδυνο την ζωή των Ινδών καταναλωτών. Έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πόσο ασφαλή είναι τα αυτοκίνητά τους και να απαιτήσουν τα ίδια βασικά επίπεδα ασφάλειας που πληρούν και τα αυτοκίνητα στις ανεπτυγμένες χώρες».

Ο Global NCAP δοκίμασε τις βασικές εκδόσεις των μοντέλων που πωλούνται στην Ινδία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαθέτουν αερόσακους.

Τα αποτελέσματα αναφέρουν ότι ακόμα και αερόσακο να διέθεταν τα Tata Nano, Suzuki-Maruti Alto 800 και Hyundai i10, η κακή δομική κατασκευή τους δεν θα βοηθούσε στο να αποφευχθούν θανατηφόροι τραυματισμοί στους οδηγούς. Για τα Ford Figo και VW Polo, ο Global NCAP ανέφερε ότι έχουν πιο στιβαρή κατασκευή και σε περίπτωση που εφοδιαστούν με αερόσακους θα προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια.

Ανταποκρινόμενη στα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης του Global NCAP, η VW απέσυρε το υπάρχον Polo (χωρίς αερόσακους) από την ινδική αγορά, και πλέον το προσφέρει με μετωπικούς αερόσακους. Το Polo ξαναπέρασε την δοκιμασία και τελικά απέσπασε 4 αστέρια στην προστασία ενηλίκων.

[Πηγή: Global NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube