Τρεις νίκες για την Continental στα Tire Technology International Awards 2024

Τρεις νίκες για την Continental στα Tire Technology International Awards 2024

Τρεις νίκες στα βραβεία «Tire Technology International» (TTI) κέρδισε, φέτος την Άνοιξη, η Continental.

Continental awards

Ο θεσμός των TTI αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο των ελαστικών, όπου η Continental με συνέπεια, πρωταγωνιστεί. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην έκθεση τεχνολογίας ελαστικών στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ανόβερου στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Continental έλαβε το βραβείο «Ελαστικό της Χρονιάς», για το νέο AllSeasonContact 2, ελαστικό το οποίο εστιάζει στις ανάγκες αυτοκινήτων όλων των τύπων μετάδοσης της κίνησης και αποτελεί ένα προϊόν που προσφέρει ασφαλή χειρισμό και εντυπωσιακό κράτημα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η Continental είναι ο μόνος κατασκευαστής ελαστικών που κέρδισε φέτος τρία βραβεία, συνολικά

Continental ultracontact nxt

«Μια εξαιρετική λύση ελαστικού all season, κατάλληλο για αυτοκίνητα όλων των τύπων μετάδοσης της κίνησης. Παντοδύναμο με άριστα χειμερινά χαρακτηριστικά, δυναμικό χειρισμό και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, αθόρυβο κατά την οδήγηση, με μεγάλο χιλιομετρικό ωφέλιμο». Αυτά είναι κάποια από τα συμπεράσματα της επιτροπής αξιολόγησης για το AllSeasonContact 2. Η Continental αύξησε το χιλιομετρικό ωφέλιμο κατά 15%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο και ταυτόχρονα μείωσε την αντίσταση κύλισης κατά 6%, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια.

Η Continental κέρδισε, επίσης, το «Environmental Achievement of the Year – Tire Design» για το UltraContact NXT, το οποίο πέτυχε την βέλτιστη ισορροπία, μεταξύ βιωσιμότητας, ασφάλειας και απόδοσης.

Το UltraContact NXT είναι το πιο βιώσιμο ελαστικό επιβατικών αυτοκινήτων στην αγορά, μέχρι σήμερα. H Continental προσφέρει ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή αναλογία βιώσιμων υλικών. Με έως και 65% ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα και πιστοποιημένα υλικά ισορροπίας μάζας, η σειρά UltraContact NXT συνδυάζει υψηλή αναλογία αειφόρων υλικών με μέγιστη ασφάλεια και απόδοση.

Και οι 19 διαστάσεις του UltraContact NXT έλαβαν την κορυφαία αξιολόγηση ελαστικών της ΕΕ (A) στην αντίσταση κύλισης, στο φρενάρισμα σε βρεγμένες συνθήκες και για τον εξωτερικό θόρυβο.

Το τελευταίο βραβείο είναι το «Tire Concept of the Year» για το καινοτόμο και πρωτότυπο ελαστικό, Conti CityPlus. Το Conti CityPlus συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής που αυξάνουν τη συνολική ενεργειακή απόδοσή του, έως και 10%. Το αποτέλεσμα είναι πιο χαμηλές εκπομπές CO2 για τα επιβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και πιο μεγάλη αυτονομία για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το πρωτότυπο ελαστικό Continental CityPlus προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή απόδοση στην αστική κυκλοφορία. Χάρη στην ισορροπημένη αλληλεπίδραση αποδοτικών και βιώσιμων τεχνολογιών και υλικών, το Conti CityPlus αυξάνει τη συνολική ενεργειακή απόδοσή του, έως και 10%.

Continental cityplus

Αυτό σημαίνει πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μεγαλύτερη αυτονομία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι επιδόσεις αυτές έγιναν δυνατές με τη βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς του ελαστικού στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, η οποία μπορεί να αυξήσει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως και 3%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση περίπου 0,6 kWh/100 km.

Έτσι, η Continental είναι ο μόνος κατασκευαστής ελαστικών που κέρδισε φέτος τρία βραβεία, συνολικά. Αυτό αποτελεί μια ισχυρή αναγνώριση υψηλής καινοτομίας αλλά και δέσμευσης στην απόδοση, στην ασφάλεια και στη βιωσιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Continental κέρδισε τα βραβεία «Ελαστικό της Χρονιάς» και «Environmental Achievement of the Year – Tire Design» για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube