Toyota T-Mate: Ομαδοποίηση στα βοηθήματα οδήγησης [video]

Toyota T-Mate: Ομαδοποίηση στα βοηθήματα οδήγησης [video]

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοινώνει ότι ομαδοποιεί όλα τα βοηθήματα οδήγησης (ADAS) με την ονομασία «Toyota T-Mate»

Toyota T-Mate

Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε το Toyota T-Mate, κάτι που θα απλοποιήσει την παρουσίαση των τεχνολογιών στους πελάτες και θα τις ομαδοποιήσει σύμφωνα με διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού για κάθε μοντέλο.

Σήμερα, η λίστα με τα βοηθήματα οδήγησης που αποτελούν μέρος του εξοπλισμού ενός νέου και πρόσφατου μοντέλου αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για να έχει οποιαδήποτε τύχη στην αγορά -και στον Euro NCAP. Το πρόβλημα από την άλλη είναι ότι τις περισσότερες φορές οι πελάτες μπερδεύονται και χάνονται μέσα σε ένα ωκεανό από αρκτικόλεξα και λειτουργίες, επεμβατικές ή όχι. Για να απλοποιήσει την τεχνολογία και τα συστήματα ασφαλείας, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να τα βάλει κάτω από μια ομπρέλα και ένα όνομα:Toyota T-Mate.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Toyota στο δελτίο Τύπου, τα συστήματα που θα μπουν κάτω από την ομπρέλα του Toyota T-Mate «δεν βοηθούν μόνο στην προστασία τη δική σας και των επιβατών αλλά και των άλλων χρηστών του δρόμου. Όλα αποτελούν μέρος της δέσμευσης της Toyota για την οδική ασφάλεια και της αποστολής μας να κάνουμε τα τροχαία ατυχήματα παρελθόν».

Toyota T-Mate

Το Toyota T-Mate  αναμφίβολα θα χρησιμεύσει επίσης για την προετοιμασία της εταιρείας για τη μελλοντική άφιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, το Toyota T-Mate ορίζει πλέον όλα τα ADAS στην ιαπωνική εταιρεία. Με άλλα λόγια, συνδυάζει το περίφημο «Safety Sense» (στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας) με τα βοηθήματα οδήγησης και στάθμευσης για να αποδειχτεί πραγματικός αρωγός τελικά για τον οδηγό σε πολλές -αν όχι όλες- περιπτώσεις. Το Toyota T-Mate θα πρέπει στην πραγματικότητα να θεωρηθεί ως ένα πρώτο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση που υποσχέθηκαν για το τέλος της δεκαετίας πολλοί κατασκευαστές. Αυτή η τυποποίηση της ονοματολογίας είναι κατά κάποιο τρόπο προετοιμασία για το μέλλον.

Η Toyota διευκρινίζει ότι το «περιεχόμενο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο ή την έκδοση». Προφανώς λοιπόν, το Toyota T-Mate ενός RAV4 δεν θα είναι απαραίτητα το ίδιο με ενός Yaris.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube