node/34225

Τεστ ελαστικών 2019: Χάλια τα λάστιχα των ελαφρών επαγγελματικών [video]

Συνολικά 32 μοντέλα ελαστικών δοκιμάστηκαν από το Touring Club Suisse. Τα 15άρια των μίνι και σουπερμίνι τα πήγαν καλά, αλλά τα αποτελέσματα στα 16άρια των επαγγελματικών ήταν απογοητευτικά.

Το Touring Club Suisse, μεγάλη ελβετική λέσχη εξυπηρέτησης των χρηστών δρόμων, μόλις δημοσίευσε τα αποτελέσματα 2019, στο πλαίσιο των παραδοσιακών ετήσιων τεστ που κάνει για χειμωνιάτικα [βλ. τελευταία δοκιμή] και στάνταρ λάστιχα. Για το «Καλοκαίρι 2019», 32 μοντέλα δοκιμάστηκαν εφέτος. Αξιολογήθηκαν σε στεγνό και βρεμένο οδόστρωμα, καθώς και σε υψηλή ταχύτητα, ενώ επίσης αξιολογήθηκαν με κριτήρια άνεσης (θορύβου) και οικονομίας (φθορά).

Εξετάστηκαν 16 μοντέλα ελαστικών διάστασης 185/65 R15 88H. Λάστιχα που κατά κύριο λόγο τοποθετούνται σε αυτοκίνητα πόλης –μίνι και σουπερμίνι. Η αξιολόγηση έγινε με ένα Volkswagen Polo. Η θετική πλευρά ήταν ότι όλα τους πήραν καλούς βαθμούς. Δύο μάλιστα χαρακτηρίστηκαν ως «ιδιαίτερα συνιστώμενα» και αξιολογήθηκαν με τέσσερα στα πέντε αστέρια: Το Bridgestone Turanza T005 και το Vredestein Sportrac 5. Τα άλλα χαρακτηρίστηκαν «συνιστώμενα» (τρία αστέρια), με τις κύριες αδυναμίες τους στο βρεγμένο δρόμο.

tyre test

Το TCS δοκίμασε για πρώτη φορά τα λάστιχα που τοποθετούνται σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και μερικές φορές στην οικογενειακή/επιβατική έκδοσή τους ή για τη μεταφορά μικρών γκρουπ, όπως το Volkswagen Transporter. Η δοκιμή επικεντρώθηκε στη διάσταση 215/65 R16C 109T. Αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά. Κανένα μοντέλο «δεν συνιστάται ιδιαίτερα», ενώ μόνο τα πέντε από τα 16 «συνιστώνται».

Δύο κρίθηκαν «συνιστώμενα με επιφύλαξη» βαθμολογούμενα με δύο αστέρια, μεταξύ αυτών και το Michelin Agilis +. Το TCS σημειώνει ότι «η απόδοση των περισσοτέρων από αυτά τα λάστιχα σε υγρό οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα απαράδεκτη και η συμπεριφορά τους υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί ακόμη και να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη».

tyre test

Το TCS εξηγεί ότι το κριτήριο προτεραιότητας για τους επαγγελματίες είναι η μακροζωία του ελαστικού. Αλλά οι κατασκευαστές έχουν πρόβλημα να συνδυάσουν αυτή την ποιότητα με μια καλή πρόσφυση στο βρεμένο. Ωστόσο, το TCS αναφέρει ότι τα λάστιχα C (για το Commercial), τα οποία είχαν χαμηλά αποτελέσματα, μπορούν να «αντικατασταθούν σε πολλά βαν ή καμιονέτες με λάστιχα για επιβατικά αυτοκίνητα», ειδικά εάν το όχημα προορίζεται για ιδιωτική χρήση.

Όλες οι λεπτομέρειες του τεστ στο σάιτ του TCS

node/39670

Αυτές οι αφίσες μας καλούν «να βάλουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία της ασφάλτου»

Σκληρές εικόνες και μηνύματα για την οδική ασφάλεια από το γραφείο Scripta στην Κρήτη.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Αυτές οι αφίσες μας καλούν «να βάλουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία της ασφάλτου»

Η οδική ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί όλους μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι δρόμοι της επικράτειας είναι γεμάτοι από αδειούχους του Αυγούστου. Για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε σχέση με τους κινδύνους που κρύβει η ανεύθυνη συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι, γραφείο Scripta από τα Χανιά δημοσίευσε μια σειρά από αφίσες.

Διαχρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την καταστροφική σχέση του αλκοόλ με την οδήγηση, τη χρήση κράνους, τη ζώνη ασφαλείας, το κινητό τηλέφωνο αλλά και σκληρές εικόνες που μας θυμίζουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τροχαίο δυστύχημα στη ζωή μας, είναι δύσκολο να αφήσουν κάποιον από εμάς ασυγκίνητο.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του γραφείου, Βασίλης Πιτσώνης: «Οι εικόνες και τα μηνύματα μπορεί να είναι σκληρά, όμως θεωρούμε ότι τίποτα δεν είναι πιο σκληρό από την τραγική πραγματικότητα, ενώ ταυτόχρονα είμαστε όλοι δυνάμει θύτες ή θύματα αυτής της κατάστασης. Αν αυτές οι αφίσες καταφέρουν να σηκώσουν έστω και ένα πόδι από το γκάζι, αν καταφέρουν να βάλουν έστω κι ένα κράνος στο κεφάλι, αν καταφέρουν να δημιουργήσουν έστω και τον παραμικρό προβληματισμό, τότε για εμάς αποτελούν το απόλυτο ηθικό κέρδος και δικαιώνουν την απόφασή μας να τις δημιουργήσουμε.»

«Οι αφίσες αυτές αφορούν στο κομμάτι της ευθύνης όλων εμάς των οδηγών απέναντι στους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. Το εξίσου σοβαρό κομμάτι της ευθύνης της πολιτείας απέναντι στη δημιουργία ή τη βελτίωση των οδικών δικτύων, προκειμένου να παρέχουν την ασφαλέστερη δυνατή οδική εμπειρία, είναι ένα ζήτημα που επίσης μας απασχολεί. Θεωρούμε όμως ότι οφείλουμε να το αφήσουμε στα χέρια των ειδικών ή στους ανθρώπους με βαθιά γνώση των τεχνικών μερών, που μπορούν να αξιολογήσουν τις κατά περίπτωση ανάγκες του εκάστοτε δρόμου (για παράδειγμα το επιτακτικά αναγκαίο διαχωριστικό διάζωμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης). Θα ενώνουμε πάντα τις φωνές μας με όσους παλεύουν για τα αιτήματα αυτά και είμαστε στη διάθεσή τους να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.»

Στο gallery μπορείτε να δείτε και τις 12 αφίσες που έχουν κοινό μήνυμα: «Να βάλουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία της ασφάλτου! Σκέψου εσένα, σκέψου τους άλλους!»

[Πηγή: Scripta μέσω Daynight.gr]

node/39659

Νέα έρευνα εγείρει ερωτήματα για την αξιοπιστία των συστημάτων υποβοήθησης

Σύμφωνα με την έρευνα του AAA, οι κατασκευαστές θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο στην εξέλιξη των συστημάτων υποβοήθησης.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Νέα έρευνα εγείρει ερωτήματα για την αξιοπιστία των συστημάτων υποβοήθησης

Ο αμερικανικός οργανισμός AAA, δημοσίευσε νέα έρευνα για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού η οποία εγγείρει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά τους.

Οι ερευνητές κάλυψαν 6.437 km (4.000 miles) πορείας σε κλειστούς δρόμους στην Καλιφόρνια που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες, με αυτοκίνητα διαφόρων κατασκευαστών (BMW X7, Cadillac CT6, Ford Edge, Kia Telluride, Subaru Outback) τα οποία ήταν εξοπλισμένα με πλήρη πακέτα συστημάτων ADAS.

Τα αποτελέσματα  έδειξαν ότι κατά μέσο όρο, τα συστήματα αντιμετώπιζαν κάποιου είδους πρόβλημα κάθε 13 km (8 miles). Σε ορισμένες περιπτώσεις τα οχήματα δυσκολεύονταν να παραμείνουν στη λωρίδα κυκλοφορίας και πλησίαζαν υπερβολικά στις γραμμές ή σε άλλα οχήματα. Ενδεικτικό είναι το ότι σε δημόσιο δρόμο, το 73% των σφαλμάτων είχε να κάνει με περιπτώσεις αλλαγής λωρίδας ή λάθος τοποθέτησης στη λωρίδα. Στη δοκιμή που περιλάμβανε ένα υποθετικά ακινητοποιημένο όχημα στον αυτοκινητόδρομο, το 66% των περιπτώσεων οδήγησαν σε σύγκρουση με μέση ταχύτητα 40 km/h (25 mph) κάτι που δείχνει πως ούτε τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης δεν είναι όσο αξιόπιστα όσο χρειάζεται.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ενεργά συστήματα που συνδυάζουν υποβοήθηση στο τιμόνι, το γκάζι και το φρένο, μπορεί να απενεργοποιηθούν δίνοντας τον έλεγχο στον οδηγό χωρίς ξεκάθαρη προειδοποίηση.

Τα συστήματα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, συνήθως προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση Level 2, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι οδηγοί θα γνωρίσουν την έννοια της υποβοήθησης μέσα από αυτά - και σύμφωνα με την έρευνα του AAA, απέχουν αρκετά από το να είναι 100% αξιόπιστα. Ο AAA καλεί τους κατασκευαστές να πραγματοποιούν περισσότερες δοκιμές στα συστήματα υποβοήθησης καθώς βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και με τα θέματα που παρουσιάζουν δεν βοηθούν στην σταδιακή αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού όσον αφορά την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

[Πηγή: AAA]