Σφίγγει ο κλοιός χρήσης κινητών τηλεφώνων στο αυτοκίνητο

Σφίγγει ο κλοιός χρήσης κινητών τηλεφώνων στο αυτοκίνητο

Η Βρετανική νομοθεσία θα επιτρέπει πλέον την χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο μόνο κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Κινητό τηλέφωνο στο αυτοκίνητο

Η Βρετανική κυβέρνηση απαγορεύει πλέον στους οδηγούς να χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, την περιήγηση σε playlist τραγουδιών και παιχνίδια.

O νόμος τροποποιήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση για την διευκόλυνση της αστυνομίας στην δίωξη οδηγών που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ο νόμος ουσιαστικά απαγορεύει κάθε χρήση κινητού τηλεφώνου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι τροποποιήσεις στον νόμο θα τεθούν σε ισχύ από το 2022, με τους παραβάτες να δέχονται πρόστιμο ύψους 200 λιρών και έξι πόντους ποινής στο δίπλωμα οδήγησης τους.

Η χρήση του κινητού δεν θα διώκεται όταν οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για πληρωμές σε διόδια ή όταν αυτές εκτελούν χρέη συστήματος πλοήγησης, όντας ασφαλώς τοποθετημένες σε ειδική βάση.

Κινητό τηλέφωνο στο αυτοκίνητο

Το κοινό φαίνεται να τάσσεται υπέρ των αλλαγών αυτών, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 81% των ερωτηθέντων ήταν υπέρ της θέσπισης πιο αυστηρών μέτρων για τη χρήση του κινητού στο αυτοκίνητο.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Grant Shapps, ανέφερε πως το κίνητρο για τη μεταρρύθμιση αυτή ήταν το μεγάλο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων που προκαλούνται από την χρήση κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς.

Μπορεί τα νέα μέτρα να μην αφορούν τη χώρα μας, αλλά υποδεικνύουν μια γενικότερη τάση του τι θα ακολουθήσει στην νομοθεσία γύρω από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο. Είναι γεγονός ότι η νομοθεσία πρέπει να εκσυγχρονιστεί καθώς τα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον πολύ περισσότερες λειτουργίες από την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube