Nissan Ground Truth Perception, η αποφυγή σύγκρουσης του μέλλοντος [video]

Nissan Ground Truth Perception, η αποφυγή σύγκρουσης του μέλλοντος [video]

Η υπό εξέλιξη τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού «Nissan Ground Truth Perception» στοχεύει να βελτιώσει θεαματικά την αποφυγή σύγκρουσης.

Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα μια νέα τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Nissan Ground Truth Perception χρησιμοποιεί εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το περιβάλλον του οχήματος για να βελτιώσει θεαματικά την αποφυγή σύγκρουσης. 

Σε εγκατάσταση της Nissan που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκε ένα δοκιμαστικό όχημα για να δείξει πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να εκτελεί αυτόματα ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης.

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, όπως το Nissan Ground Truth Perception, είναι θεμελιώδους σημασίας για τη μελλοντική αυτόνομη οδήγηση και θα συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η τεχνολογία «Ρεαλιστικής Εδαφικής Αντίληψης» της Nissan συνδυάζει πληροφορίες από LIDAR, ραντάρ και κάμερες υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς. Η τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, καθώς και τη δομή της περιοχής που περιβάλλει το όχημα, σε πραγματικό χρόνο και με υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Nissan Ground Truth Perception

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες καθίσταται δυνατό για το όχημα να αναλύσει άμεσα την τρέχουσα κατάσταση, να κρίνει και να εκτελέσει αυτόματα τις απαιτούμενες λειτουργίες αποφυγής σύγκρουσης. 

Η τεχνολογία «Nissan Ground Truth Perception» μπορεί επίσης να ανιχνεύσει την επιβραδυνόμενη κυκλοφορία και τα εμπόδια στοn δρόμο από ικανή απόσταση έτσι ώστε να εκτελέσει αλλαγές λωρίδας αναλόγως. 

Είναι σημαντικό ότι η τεχνολογία «Nissan Ground Truth Perception» μπορεί επίσης να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στους οδηγούς σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομερείς χαρτογραφημένες πληροφορίες.

Nissan Ground Truth Perception

Ο Takao Asami, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας και εξέλιξης της ιαπωνικής εταιρείας, δήλωσε: «Η Nissan ήταν η πρώτη που λανσάρισε μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού. Όταν εξετάζουμε το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, πιστεύουμε ότι είναι υψίστης σημασίας για τους ιδιοκτήτες να αισθάνονται απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια του οχήματός τους. Είμαστε βέβαιοι ότι η υπό εξέλιξη τεχνολογία “Nissan Ground Truth Perception” θα συμβάλλει σημαντικά στην εμπιστοσύνη του οδηγού, στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και στην αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον».

Οι Ιάπωνες συνεργάστηκαν με εταιρείες αιχμής για την έρευνα και την εξέλιξη της «Nissan Ground Truth Perception» και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Το LIDAR επόμενης γενιάς, ένα κρίσιμο στοιχείο της τεχνολογίας αυτής, ενσωματώνεται στο σύστημα της Nissan σε συνεργασία με τη Luminar που χρησιμοποιεί κορυφαίες τεχνολογίες παγκοσμίως.

Nissan Ground Truth Perception

Στον τομέα του προηγμένου ελέγχου αποφυγής σύγκρουσης, είναι κρίσιμο να εξελιχθεί η απαραίτητη τεχνολογία επαλήθευσης υψηλής ακρίβειας σε ψηφιακό περιβάλλον. Για τον σκοπό αυτό, η Nissan συνεργάζεται με την Applied Intuition, η οποία διαθέτει τεχνολογία αιχμής στην προσομοίωση. 

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου οράματος της ιαπωνικής εταιρείας, Nissan Ambition 2030, η Nissan εργάζεται για την εξέλιξη τεχνολογίας ελέγχου οχημάτων με στόχο τη σημαντική μείωση των ατυχημάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LIDAR επόμενης γενιάς.

Η Nissan πιστεύει ότι στην επερχόμενη εποχή της αυτόνομης οδήγησης, η τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού που θα μπορεί να αποφύγει εξαιρετικά περίπλοκα ατυχήματα θα είναι απαραίτητη. Η ιαπωνική φίρμα στοχεύει να ολοκληρώσει την εξέλιξη της τεχνολογίας «Nissan Ground Truth Perception»μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Τεχνολογία που θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε επιλεγμένα νέα μοντέλα και σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube