Mercedes - Benz: Εξήντα χρόνια crash test [video]

Mercedes - Benz: Εξήντα χρόνια crash test [video]

Δείτε το βίντεο με την ιστορία των crash tests και συγκρίνετε τον τρόπο που αυτά γίνονταν τότε και σήμερα. 

Η ασφάλεια ήταν πάντα το ζητούμενο στην αυτοκινητοβιομηχανία, όμως η διερεύνηση του πώς ένα αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σε μια σύγκρουση δεν ήταν πάντα εύκολη. 

Εξήντα χρόνια πίσω, το 1959, η Mercedes-Benz ήταν η πρώτη που ξεκίνησε τις δοκιμές πρόσκρουσης στα αυτοκίνητά της. Με συνθήκες που διόλου μοιάζουν με τις σημερινές, αλλά ωστόσο η συγκεκριμένη εταιρεία αποκόμιζε πολύτιμα συμπεράσματα για τη συμπεριφορά των αυτοκινήτων της. 

Να σημειώσουμε ότι τότε, οι δοκιμές πρόσκρουσης δεν ήταν υποχρεωτικές και η Mercedes πήρα την πρωτοβουλία αυτή για τις ανάγκες του δικού της τμήματος έρευνας και εξέλιξης. 

Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά. Στην Ευρώπη ο οργανισμός Euro NCAP που σήμερα πραγματοποιεί τις δοκιμές πρόσκρουσης ιδρύθηκε το 1996, ενώ crash test πραγματοποιούσε και η γερμανική ADAC. 

Στα χρόνια που μεσολάβησαν έχουν αλλάξει πολλά στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται τόσο σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όσο και στη μέτρηση των δυνάμεων που ασκούνται πάνω στο ανθρώπινο σώμα. 

Η Mercedes τονίζει πως έως ότου βγει ένα αυτοκίνητο στην παραγωγή μπορεί να γίνουν έως και 15.000 προσομοιώσεις σύγκρουσης σε υπολογιστή και περίπου 150 δοκιμές πρόσκρουσης. 

Το 2016 η εταιρεία ίδρυσε το Κέντρο Τεχνολογίας για την Ασφάλεια Οχημάτων (TFS – Technology Centre for Vehicle Safety), στο οποίο πέρα από τα κλασσικά crash test πραγματοποιεί και συγκρούσεις μεταξύ αυτοκινήτων (Car2Car) υπό διαφορετικές γωνίες, αξιολόγηση των συστημάτων PRE-SAFE, δοκιμές συγκρούσεων με φορτηγά, κτλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη διαδρομή του συγκεκριμένου κέντρου που χρησιμοποιείται για δοκιμές πρόσκρουσης έχει μήκος 200 μέτρων.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία των crash tests και συγκρίνετε τον τρόπο που αυτά γίνονταν τότε και σήμερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube