Η υδρολίσθηση δεν συγχωρεί [video]

Η υδρολίσθηση δεν συγχωρεί [video]

Κάμερα καταγράφει οδηγό μιας Porsche Macan να χάνει ξαφνικά τον έλεγχο και να καταλήγει στον προστατευτικό τοίχο. 

Όταν οδηγούμε σε βρεγμένο δρόμο, οι αυλακώσεις του ελαστικού απομακρύνουν το νερό που υπάρχει μεταξύ του πέλματος και του οδοστρώματος, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσφυση. Αν όμως η ταχύτητα του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την ποσότητα του νερού στο δρόμο ξεπεράσει τις αποχετευτικές δυνατότητες του ελαστικού, τότε παρεμβάλλεται ένα λεπτό στρώμα νερού ανάμεσα στο ελαστικό και το δρόμο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να γλιστρά με μηδενική πρόσφυση. Αυτό ονομάζεται υδρολίσθηση.

Ίσως αυτόν τον βασικό κανόνα να τον αγνοούσε ή να τον ξέχασε ο οδηγός της Porsche Macan στον αυτοκινητόδρομο έξω από το Μαϊάμι. Την πορεία της Macan κατέγραφε η κάμερα από ένα Tesla και δείχνει ότι μόλις η Porsche πέρασε από τη μεσαία λωρίδα στην αριστερή, όπου η συγκέντρωση του νερού ήταν μεγάλη, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και κατέληξε πάνω στον προστατευτικό τοίχο. 

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Καλό θα ήταν πάντως, τώρα που ξεκινούν οι βροχές και στη χώρα μας, να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε το φαινόμενο της υδρολίσθησης. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube