Η Jaguar I-Pace δεν τα κατάφερε στην αποφυγή εμποδίου [video]

Η Jaguar I-Pace δεν τα κατάφερε στην αποφυγή εμποδίου [video]

Δείτε πως συμπεριφέρθηκε το αυτοκίνητο.

Μία από τις πιο δύσκολες δοκιμές ασφάλειας στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκτός από τα crash tests είναι η δοκιμή αποφυγής εμποδίου.
Το 1997 ήταν η Mercedes εκείνη που με την πρωτοεμφανιζόμενη τότε Α- Class δοκίμασε τις δυσάρεστες, όταν το αυτοκίνητο στην προσπάθεια αποφυγής εμποδίου τούμπαρε. Η Mercedes αναγκάστηκε να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο αυτοκίνητο προσθέτοντας σε όλες του τις εκδόσεις ESP.
Έκτοτε το «τεστ αποφυγής ταράνδου» - όπως έγινε γνωστό - αποτελεί μια από τις δοκιμασίες από τις οποίες πρέπει να περάσουν όλα τα νέα αυτοκίνητα για να κριθεί κατά πόσο είναι ασφαλή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Jaguar I-PACE EV400

Πρόσφατα, ο γνωστός ιστότοπος km77.com υπέβαλε σε αυτή τη δοκιμασία την Jaguar I-Pace και όπως δείχνει και το βίντεο που δημοσιοποίησε το αυτοκίνητο δεν σημείωσε και τις καλύτερες επιδόσεις. Όπως σημειώνεται η I-Pace συμπεριφέρθηκε σαν να είχε φθαρμένα ελαστικά, ανοίγοντας την τροχιά της και χτυπώντας τους κώνους, ενώ φαίνεται σαν τα συστήματα ευστάθειας να «παλεύουν» να κρατήσουν το αυτοκίνητο στην πορεία του.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο πιο φορτισμένος από όλους τροχός «κλείδωσε» με το αυτοκίνητο να υποστρέφει και να χτυπά τους κώνους, με τον οδηγό να ανακτά τον έλεγχο όταν η πίεση στο φρένο μειώθηκε.
Τέλος σημειώνεται ότι η δοκιμή έγινε με 73 km/h, ταχύτητα που δεν είναι μεγάλη, όπως τονίζεται, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν η ταχύτητα αυξήθηκε λίγο.

Δείτε το βίντεο από τη δοκιμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube