Hyundai και Kia ετοιμάζουν αερόσακο ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό

Hyundai και Kia ετοιμάζουν αερόσακο ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό

Αριθμός κατασκευαστών μελετά την τοποθέτηση αερόσακου μεταξύ οδηγού και συνοδηγού που θα αποτρέπει τη βίαιη επαφή τους σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Οι μετωπικές και πλαγιομετωπικές συγκρούσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μέριμνας από τους κατασκευαστές, αλλά συχνά είναι οι πλευρικές που προκαλούν τις πιο σοβαρές σωματικές βλάβες. Και ειδικά όταν ο οδηγός έχει καθισμένο δίπλα του συνοδηγό. Για τους δυο τους λοιπόν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να συγκρουστούν βίαια μεταξύ τους, ειδικά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα σοβαρούς κρανιο-εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Η Hyundai και η Kia ακολουθούν κατά πόδας την πρώτη «διδάξασα» στο θέμα, την General Motors, εγκαινιάζοντας στα μελλοντικά μοντέλα τους έναν νέο αερόσακο που βρίσκεται στο κεντρικό υποβραχιόνιο -στην πραγματικότητα είναι εγκατεστημένος στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος του οδηγού. Προφανώς, με μια τέτοια τοποθέτηση αποτρέπει σε περίπτωση σύγκρουσης τη βίαια επαφή οδηγού και συνοδηγού.

Hyundai Kia new lateral airbag

Ο υπέρ-ελαφρύς αερόσακος, σύμφωνα με τη Hyundai μειώνει κατά 80% τη πιθανότητα τραυματισμού των δύο εμπρός επιβαινόντων. Και δεν θα είναι χρήσιμος μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά επίσης και όταν ο οδηγός βρίσκεται μόνος.

Η Hyundai δεν διευκρινίζει ακόμη την ημερομηνία λανσαρίσματος αυτής της νέας συσκευής ασφαλείας ούτε και ποια μοντέλα του ομίλου θα την εγκαινιάσουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube