node/36302

Honda: Καινοτόμος αερόσακος που θα σώσει ζωές [video]

Παρέχει μεγαλύτερη προστασία, συγκρατώντας αποτελεσματικά το κεφάλι σε πλαγιομετωπικές συγκρούσεις.

Η Honda εξελίσσει αερόσακο νέας τεχνολογίας για τον εμπρός επιβάτη, που θα τον προστατεύει καλύτερα σε μετωπικές συγκρούσεις και ιδιαίτερα σε πλαγιομετωπικές υπό γωνία, με άλλο όχημα ή σταθερό εμπόδιο.

Της εξέλιξης του νέου αερόσακου ηγούνται μηχανικοί του Honda R&D Americas, στο Ohio των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη σουηδική Autoliv, τον μεγαλύτερο προμηθευτή εξαρτημάτων και συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο. Ο νέος αερόσακος θα ξεκινήσει να τοποθετείται από του χρόνου σε νέα μοντέλα της Honda για την αμερικανική αγορά.

«Ακολουθώντας τη δέσμευση της Honda, “Safety for Everyone”, οι μηχανικοί μας πιστεύουν ότι η δουλειά τους πάνω σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία ασφαλείας θα έχει χειροπιαστά αποτελέσματα πάνω στις ζωές των ανθρώπων για πολλά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Honda R&D Americas, Jim Keller.

Ο νέος αερόσακος παρέχει αυξημένη προστασία σε πλαγιομετωπικές συγκρούσεις, ελαχιστοποιώντας τις πλευρικές δυνάμεις που ασκούνται στο κεφάλι του επιβάτη και μειώνοντας έτσι την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού αν το κεφάλι περιστραφεί βίαια ή γλιστρήσει από τον αερόσακο.

Honda novel airbag
Αντίθετα από τους συμβατικούς αερόσακους, οι οποίοι έχουν ένα μόνο διαμέρισμα που φουσκώνει, ο νέος αερόσακος της Honda αποτελείται από τέσσερα τμήματα: τρία διαμερίσματα που φουσκώνουν, ένα κεντρικό και δύο πλευρικά, κι ένα «ιστίο» (“sail panel”), που εκτείνεται ανάμεσα στα δύο πλευρικά διαμερίσματα. Αυτό πιάνει κι επιβραδύνει το κεφάλι, όπως το γάντι του baseball πιάνει την μπάλα, και ταυτόχρονα τραβάει προς τα μέσα τα δύο πλευρικά διαμερίσματα, ώστε να αγκαλιάσουν το κεφάλι.

[Πηγή: Honda Americas]

node/39181

Κάποιος έδωσε $50.000 για αυτό το Honda Civic

Πώς μπορεί ένα μεταχειρισμένο Honda Civic Si εικοσαετίας να κοστίζει περισσότερο από το αντίστοιχο καινούριο;

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Κάποιος έδωσε $50.000 για αυτό το Honda Civic

Οι δημοπρασίες του Bring a Trailer αρκετές φορές μας κάνουν εντύπωση με τα αψυχολόγητα αποτελέσματά τους, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Μια τέτοια αγγελία αφορά το εικονιζόμενο Honda Civic Si (EM1) του 2000, το οποίο άλλαξε χέρια έναντι $50.000 (€44.281)! Η εξωφρενική αυτή τιμή παραπέμπει περισσότερο σε ένα καινούριο Civic Type R και λιγότερο σε ένα όχημα εικοσαετίας το οποίο μάλιστα δεν ήταν περιορισμένης παραγωγής.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούριο το 2000 έναντι $17.985 από την αντιπροσωπεία Pompano Honda στη Florida, και άλλαξε χέρια το 2004 όταν το αγόρασε ο δεύτερος ιδιοκτήτης του από την Washington. Μέσα σε 20 χρόνια, οι δύο ιδιοκτήτες έχουν καλύψει λίγο πάνω από 9.000 km όπως αποκαλύπτει το οδόμετρο. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αθάνατος τετρακύλινδρος κινητήρας VTEC 1,6 λίτρων με απόδοση 160 PS, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων στέλνοντας τη δύναμη στον εμπρός άξονα. Όπως αναφέρει το ιστορικό του μοντέλου, δεν ενεπλάκη ποτέ σε ατύχημα ενώ το πιο πρόσφατο σέρβις έγινε το 2017.

 Honda Civic Si

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε απόχρωση Electron Blue και όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας. Η δίπορτη έκδοση Si διαθέτει ζάντες αλουμινίου 15" (ελαστικά Michelin XGT V4), τέσσερα δισκόφρενα, σπορ ανάρτηση, χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης, ηλιοροφή και αεροδυναμικές προεκτάσεις του εμπρός προφυλακτήρα και των μαρσπιέ. Στο εσωτερικό βρίσκουμε γκρι υφασμάτινες επενδύσεις με μοτίβα της εποχής, air condition, cruise control και ένα aftermarket ηχοσύστημα της Pioneer με έξι ηχεία.

Αν ακόμα απορείτε για την τιμή, ο λόγος είναι η εργοστασιακή κατάσταση του μοντέλου σε συνδυασμό με τα ελάχιστα χιλιόμετρα στο οδόμετρο - δύο στοιχεία που το καθιστούν πραγματικά σπάνιο στην εποχή μας. Ο αγοραστής προφανώς το βλέπει σαν επένδυση, και ποντάρει στο ότι η τιμή του θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την πάροδο των χρόνων. Μένει να δούμε αν οι εκτιμήσεις του βγουν αληθινές.

[Πηγή: Bring a Trailer]

node/39165

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μια σκληρή δοκιμασία μέχρι "θανάτου" για τρία ταλαιπωρημένα οχήματα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μετά από το βίντεο με τις εκτός δρόμου περιπέτειες προσιτών μεταχειρισμένων που έγινε viral, Matt Watson του βρετανικού Carwow σκέφτηκε ακόμα μια δοκιμασία για τα ταλαιπωρημένα Peugeot 206 (1998-2006), Ford Focus MK2 (2004-2008) και Honda Civic MB Fastback (1997–2001) προτού τα αποχαιρετίσει για τελευταία φορά. Αφαίρεσε όλο το λάδι από τον κινητήρα και στη συνέχεια τα έθεσε σε λειτουργία για να διαπιστώσει ποιο θα αντέξει περισσότερη ώρα προτού "παραδώσει τα όπλα".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Για να φτάσει την καταπόνηση του κινητήρα στα άκρα, ο παρουσιαστής έβαλε μια πέτρα στο γκάζι και των τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όταν τα έβαλε μπροστά να δουλεύουν στα κόκκινα.

Όπως θα δείτε, το Ford Focus είναι το πρώτο που παθαίνει καταστροφική βλάβη μετά από 20" λειτουργίας. Μετά από λίγο ακολουθεί το Peugeot 206 που μας αποχαιρετά στα 47". Η έκπληξη έχει να κάνει με την διάρκεια του αθάνατου Honda Civic την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε ώστε να έχει νόημα να δείτε και το βίντεο.

Για να προλάβουμε τα σχόλια των θεατών για την αναίτια καταστροφή τριών λειτουργικών αυτοκινήτων, πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα αγοράστηκαν έναντι £600 (€688) και για τα τρία μαζί, ενώ μετά από τη συμμετοχή τους στο προηγούμενο βίντεο, προορίζονταν για την πρέσα. 

[Πηγή: Carwow]