Γιατί η Volvo έριξε δέκα καινούργια μοντέλα της από γερανό; [video]

Γιατί η Volvo έριξε δέκα καινούργια μοντέλα της από γερανό; [video]

Τα αυτοκίνητα της Volvo θυσιάστηκαν ώστε να εξασκηθούν πάνω σε αυτά διασωστικά συνεργεία.

Η Volvo δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε δέκα νέα μοντέλα της να συγκρούονται με το έδαφος πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Το ομολογουμένως εντυπωσιακό πείραμα έγινε σε συνεργασία με υπηρεσίες απεγκλωβισμού, προκειμένου οι ειδικοί να δοκιμάσουν νέες τεχνικές που θα φανούν χρήσιμες σε περίπτωση ατυχήματος, αυξάνοντας τις πθανότητες να σωθούν ανθρώπινες ζωές μετά από σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Τα αυτοκίνητα ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ολόκληρη η γκάμα SUV της Volvo (XC40, XC60 και XC90), προσγειώθηκαν σε μεταλλικές πλάκες από ύψος 30 μέτρων με τη βοήθεια γερανού. Η διαδικασία προσομοίωσε συγκρούσεις με φορτηγά, ατυχήματα στα οποία ένα αυτοκίνητο βγαίνει με μεγάλη ταχύτητα από το δρόμο, ή σφοδρότατες πλευρικές συγκρούσεις.

Μετά από κάθε πτώση, οι ειδικοί κλήθηκαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος κόβωντας τις παραμορφωμένες λαμαρίνες με ειδικά εργαλεία και πραγματοποιώντας πληθώρα μετρήσεων. Όπως αναφέρουν, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι εμπλεκόμενοι σε ένα τόσο σοβαρό τροχαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο σε λιγότερο από μια ώρα, οπότε ο χρόνος που απαιτείται για τον απεγκλωβισμό τους είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος.

Η εκπαίδευση των σωστικών συνεργείων γίνεται με οχήματα από μάντρες τα οποία συνήθως έχουν ηλικία άνω των 20 ετών με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές με τα σύγχρονα μοντέλα ως προς τη δομή, την ανθεκτικότητα και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους. Έτσι είναι σημαντικό για τους διασώστες να εξασκούνται πάνω σε νέα μοντέλα κάτι που τους επιτρέπει να εξελίσσουν νέες και πιο αποτελεσματικές τεχνικές απεγκλωβισμού.

Στο πείραμα συμμετείχαν 10 διαφορετικά μοντέλα της Volvo που έπεσαν πολλές φροές από ύψος 30 μέτρων υπό διαφορετικές γωνίες ώτσε να επιτευχθεί η κατάλληλη παραμόρφωση στο αμάξωμα και το πλαίσιο.

[Πηγή: Volvo]

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube