EuroNCAP: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο [video]

EuroNCAP: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο [video]

Ποια αυτοκίνητα ανέδειξαν τα crash tests σαν τα ασφαλέστερα όλων. Δείτε το καλύτερο σε κάθε κατηγορία

Ο γνωστός ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP αξιολόγησε το 2013 συνολικά 33 αυτοκίνητα.

Από τη σκληρή δοκιμασία των crash tests αναδείχθηκαν οι νικητές της χρονιάς. Οι τομείς στους οποίους δοκιμάστηκαν, αφορούσαν την προστασία οδηγού-συνοδηγού, παιδιών, πεζών και τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας.

Η κορυφαία διάκριση του ασφαλέστερου αυτοκινήτου για το 2013 ήταν μια μεγάλη έκπληξη για όλους: Το κινεζικό Qoros 3 αναδείχθηκε ως το κορυφαίο σε ασφάλεια αυτοκίνητο στον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι το μοναδικό κινέζικο μοντέλο που έχει διακριθεί με πέντε αστέρια. Ας δούμε όμως τι έγονε στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στην κατηγορία των σούπερμινι, την πρωτιά πήρε το ηλεκτρικό Renault ZOE, ενώ η μεγάλη έκπληξη ήρθε από το Qoros 3 sedan. Το Kia Carens και το Ford Τοurneo Connect μοιράζονται από κοινού την πρώτη θέση στην κατηγορία των μικρών πολυμορφικών. Από τα SUV ξεχώρισε το νέο Jeep Cherokee  ενώ στην premium κατηγορία συναντάμε την Maserati Ghibli.

Τέλος στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών, το ιαπωνικό Lexus IS 300h αναδείθηκε νικητής ανάμεσα σε σκληρό ανταγωνισμό.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube