Euro NCAP: Το SEAT Tarraco «κατατρόπωσε» Mercedes-Benz G-Class και Honda CR-V [videos]

Euro NCAP: Το SEAT Tarraco «κατατρόπωσε» Mercedes-Benz G-Class και Honda CR-V [videos]

Η πρώτη παρτίδα των αποτελεσμάτων των δοκιμών του Euro NCAP για το 2019 σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα για Honda, Mercedes-Benz και SEAT.

Από πέρυσι, ο Euro NCAP χρησιμοποιεί ένα αναθεωρημένο σύστημα αξιολόγησης, το πιο δύσκολο που εφαρμόζεται στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Ο οργανισμός αξιολογεί την απόδοση ενός αυτοκινήτου σε τέσσερις βασικούς τομείς: Προστασία ενηλίκων επιβατών (οδηγός και συνοδηγός), προστασία των παιδιών, προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζοί και ποδηλάτες) και συστήματα ασφάλειας.

Το SEAT Tarraco σημείωσε εντυπωσιακή βαθμολογία 97% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, κατατασσόμενο στην κορυφαία θέση στην κατηγορία με τις καλύτερες επιδόσεις που έχει καταγράψει ποτέ ο οργανισμός. Τη χαμηλότερη βαθμολογία, 79%, πήρε το Tarraco για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και στα συστήματα υποβοήθησης της ασφάλειας, ενώ στην προστασία των παιδιών αξιολογήθηκε με 84%.

Αυτά τα σκορ είναι τα υψηλότερα που επιτυγχάνονται με οποιοδήποτε από τα τρία μοντέλα αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν φέτος από τον Euro NCAP.

Το CR-V της Honda πέτυχε βαθμολογία 93% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών και 83% για τα παιδιά. Για ευάλωτους χρήστες του δρόμου και τα συστήματα υποβοήθησης της ασφάλειας, η βαθμολογία ήταν 70% και 76% αντίστοιχα.

Από τα τρία SUV που δοκιμάστηκαν, η Mercedes-Benz G-Class κατέλαβε την τελευταία θέση σε ποσοστά, παρόλο που αξιολογήθηκε επίσης πέντε αστέρια. Το G-Wagen πήρε 90% για προστασία των ενηλίκων, το χαμηλότερο από τα τρία SUV που δοκιμάστηκαν και το 83% για τα παιδιά, ίδιο ποσοστό με το CR-V. Οι ευάλωτοι χρήστες του δρόμου και τα βοηθήματα ασφαλείας βαθμολογήθηκαν με 78% και 72% αντίστοιχα.

«Εδώ έχουμε τρία νέα αυτοκίνητα που ανταγωνίζονται στην ίδια κατηγορία και παίρνουν κορυφαίες αξιολογήσεις ασφαλείας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP. «Αυτό είναι αρκούντως εντυπωσιακό, αλλά το γεγονός ότι και οι τρεις off-roaders είναι εξοπλισμένοι με συστήματα AEB για πεζούς και ποδηλάτες αποδεικνύει πραγματικά τη δύναμη των δοκιμών των καταναλωτών όχι μόνο για να ενθαρρύνει την καλύτερη απόδοση, αλλά και για να προωθήσει τις νέες τεχνολογίες ως πρότυπο σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube