Euro NCAP: Πεντάστερο το Audi Q4 e-tron και τέσσερα ακόμα μοντέλα [video]

Euro NCAP: Πεντάστερο το Audi Q4 e-tron και τέσσερα ακόμα μοντέλα [video]

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία του θεσμού, με το Euro NCAP να επιβραβεύει επίσης με πέντε αστέρια και δύο κινέζικα μοντέλα.

Ο τελευταίος γύρος δοκιμών του οργανισμού Euro NCAP αξιολόγησε πέντε νέα μοντέλα, τα οποία έλαβαν όλα τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται δύο προτάσεις κινέζικων εταιριών, που ξεκινούν να διατίθενται στις αγορές της Ευρώπης. Πρόκειται για τα Lynk & Co’s 01 και NIO ES8. 

Το πρώτο αφορά ένα υβριδικό SUV, το οποίο έχει κοινά στοιχεία με το Volvo XC40, καθώς τα δύο μοντέλα έχουν κοινό παρονομαστή την εταιρία Geely. Το δεύτερο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, 6/7 θέσεων, όπου απέσπασε κολακευτικά σχόλια για το σύστημα αυτόνομης πέδησης που διαθέτει.

Πέραν αυτών, με πέντε αστέρια βραβεύτηκαν το νέο Subaru Outback και το Toyota Mirai, ένα μοντέλο κυψελών καυσίμου. Όντας ένα από τα πρώτα οχήματα που χρησιμοποιούν το υδρογόνο ως καύσιμο, είναι σημαντικό να ειπωθεί πως τα ευρήματα του θεσμού έδειξαν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια του υψηλής πίεσης ρεζερβουάρ καυσίμου του. 

Τέλος, τη μέγιστη βαθμολογία απέσπασε και το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, Q4 e-tron. Αυτό βασίζεται στο γνωστό και από άλλες προτάσεις του ομίλου, πάτωμα MEB. Ήδη τα αδελφά Volkswagen ID.4 και Skoda Enyaq είχαν ήδη περάσει τις σχετικές δοκιμές, οπότε το αποτέλεσμα ήταν μάλλον αναμενόμενο. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube