Euro NCAP: Audi A3, Hyundai i10, SEAT Leon και άλλα τέσσερα μοντέλα στο μικροσκόπιο [videos]

Euro NCAP: Audi A3, Hyundai i10, SEAT Leon και άλλα τέσσερα μοντέλα στο μικροσκόπιο [videos]

Δείτε τα επι μέρους σκορ των Audi A3 Sportback, SEAT Leon, Isuzu D-Max, KIA Sorento, Land Rover Defender, Honda e και Hyundai i10.

Ο οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης εφτά νέων μοντέλων σύμφωνα με τα τελευταία και αυστηρότερα πρωτόκολλα. Ανάμεσά τους τα πεντάστερα Audi A3 Sportback, SEAT Leon, Isuzu D-Max, KIA Sorento και Land Rover Defender, το ηλεκτρικό Honda e που βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια και το μικρό Hyundai i10 με τρία αστέρια.

Τα Audi A3 Sportback και SEAT Leon μοιράζονται την πλατφόρμα MQB με το VW Golf VIII που πέρυσι βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια, έχουν όμως την προσθήκη κεντρικού αερόσακου ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό που βελτιώνει την προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις. Και τα δύο απέσπασαν την κορυφαία διάκριση πέντε αστεριών, όμως το Leon ξεχώρισε με το εξαιρετικό σκορ 92% στην προστασία ενηλίκων.

Παρόλο του ότι ανήκει στην κατηγορία των pick-up που διαχρονικά δεν σχετίζεται με καλά αποτελέσματα σε δοκιμές πρόσκρουσης, το Isuzu D-Max εντυπωσίασε με τα αποτελέσματα και τον πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας αποσπώντας πέντε αστέρια.

Με πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αποφευχθεί μια σύγκρουση εξοπλίζεται και η νέα γενιά του Land Rover Defender που βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια.Πεντάστερο και το μεγάλο SUV της KIA που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e κατάφερε να αποσπάσει τέσσερα αστέρια σε αντίθεση με το πεντάστερο Honda Jazz, κυρίως λόγω του ελαφρώς πιο φτωχού βασικού εξοπλισμού συστημάτων υποβοήθησης.

Τέλος, το μικρότερο μοντέλο από αυτή τη σειρά δοκιμών - Hyundai i10 - βαθμολογήθηκε με τρία αστέρια. Κατά τη διάρκεια μετωπικής σύγκρουσης η λεκάνη του οδηγού γλίστρησε κάτω από την ζώνη ασφαλείας, ενώ η περιορισμένη λειτουργικότητα του ΑΕΒ σε σύγκριση με άλλα μικρά μοντέλα δεν του επέτρεψαν να πάρει τη μέγιστη διάκριση.

Οι αναλυτικές βαθμολογίες κάθε μοντέλου αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα, ενώ ακολουθούν τα σχετικά βίντεο.

 Μοντέλο  Αστέρια  Ενήλικοι  Παιδιά  Ευάλωτοι  Εξοπλισμός 
 Audi A3 SB ♦♦♦♦♦  89%  81%  68% 73% 
 SEAT Leon ♦♦♦♦♦  92%  88%  71% 80% 
 Isuzu D-Max ♦♦♦♦♦  84%  86%  69% 83% 
 KIA Sorrento ♦♦♦♦♦  82%  85%  63% 87% 
 L.R. Defender  ♦♦♦♦♦  85%  85%  71% 79% 
 Honda e ♦♦♦♦  76%  82%  62% 65% 
 Hyundai i10 ♦♦♦  69%  75%  52% 59% 


[Πηγή: Euro NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube