Επικίνδυνη η πιθανή αύξηση των ορίων ταχύτητας

Επικίνδυνη η πιθανή αύξηση των ορίων ταχύτητας

Η American Automobile Association αντιτίθεται σε αύξηση των ορίων καθώς πιστεύει πως θα αυξήσουν σημαντικά τους θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετούς υποστηρικτές της άποψης ότι τα όρια ταχύτητας θα πρέπει να αυξηθούν έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν καλύτερα την πραγματικότητα. Αντίθετη με αυτή τη στρατηγική - τουλάχιστον για τους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ - είναι η American Automobile Association (AAA) τονίζοντας πως ακόμα και με αύξηση ορίων, οι περισσότεροι οδηγοί θα τα ξεπερνούν και πάλι, με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ΑΑΑ επικαλείται αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε συνεργασία με την Humanetics και το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Η έρευνα περιλάμβανε δοκιμές πρόσκρουσης τριών Honda CR-V του 2010, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της μέσης ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ (11,8 χρόνια) που είχε λάβει κορυφαία βαθμολογία ασφαλείας. Οι δοκιμές έγιναν με ταχύτητα 64 km/h, 80 km/h και 90 km/h. Ενώ λοιπόν στα 64 km/h είχαμε ελάχιστη εισχώρηση του ταμπλό στην καμπίνα, στα 80 km/h και στα 90 km/h αυξήθηκαν οι παραμορφώσεις προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ η κούκλα χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της στο τιμόνι παρόλο που βγήκε ο αερόσακος.

Ο πρόεδρος της IIHS, Dr. David Harkey, δήλωσε πως παρότι τα αυτοκίνητα σήμερα είναι πιο ασφαλή από ποτέ, κανένας δεν έχει βρει τρόπο να αμφισβητήσει τους νόμους της φυσικής. Ως εναλλακτική πρόταση για την αύξηση των ορίων ταχύτητας, η AAA προτείνει προσθήκη περισσότερων καμερών ασφαλείας και αλλαγές στις υποδομές που θα αναγκάζουν τους οδηγούς να τα ακολουθούν πιστά.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube