DRIVE Safe: Με 4κίνηση, πιο ασφαλής

DRIVE Safe: Με 4κίνηση, πιο ασφαλής

Περισσότερο από τη σπορ οδήγηση και την εκτός δρόμου χρήση, η 4κίνηση είναι εδώ για να οδηγήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια από το σπίτι στο σχολείο μια βροχερή μέρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η Audi καθιέρωσε την 4κίνηση όχι μόνο ως εργαλείο για εκτός δρόμου χρήση, αλλά για καλύτερη οδική συμπεριφορά στην καθημερινή οδήγηση.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η Audi λάνσαρε την τεχνολογία Quattro με το ομώνυμο μοντέλο. Ήταν η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής έβλεπε την 4κίνηση όχι μόνο ως εργαλείο για εκτός δρόμου χρήση. Αλλά ως ένα σύστημα μετάδοσης για καλύτερη οδική συμπεριφορά σε όλους τους δρόμους, σε όλες τις συνθήκες, κάθε μέρα.

Η Audi εξέλιξε την ιδέα και την τεχνολογία Quattro μέσα από τους αγώνες, κυριαρχώντας σε κάθε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού που συμμετείχε: Αρχικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, και στη συνέχεια και στις πίστες. Η σύγχρονη τεχνολογία Quattro επιτρέπει την έξυπνη διαχείριση της ροπής, με μεταβαλλόμενη κατανομή όχι μόνο μεταξύ των δύο αξόνων, αλλά και αυτόνομα σε κάθε τροχό.

Αξιοποιώντας και τους τέσσερις τροχούς προκειμένου η δύναμη να περάσει στο δρόμο, το όριο της πρόσφυσης διευρύνεται. Το πλεονέκτημα είναι μεγαλύτερο όσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής πρόσφυσης. Στη βροχή, στον παγωμένο δρόμο, ακόμη και στη στεγνή αλλά ολισθηρή ελληνική άσφαλτο, η τεχνολογία Quattro επιτρέπει στον οδηγό να αξιοποιεί τη δυναμική του αυτοκινήτου κάτω από όλες τις συνθήκες. Ακόμη και χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία ή τεχνική, απολαμβάνει μια ομαλή, απροβλημάτιστη οδηγική εμπειρία.

Δείτε όλα τα video σειράς DRIVE safe εδώ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube