node/35088

DRIVE Safe: Το ESP είναι ο φύλακας άγγελος κάθε οδηγού [video]

Από την 1η Νοεμβρίου 2014 κάθε νέο αυτοκίνητο που πωλείται στην Ε.Ε. πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ESP. Το γιατί, φαίνεται ξεκάθαρα στο video.

Κάθε κατασκευαστής δίνει τα αρχικά της δική του επιλογής στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της ευστάθειας του οχήματος. Το γνωρίζουμε ως ESP (Electronic Stability Protection), ESC (Electronic Stability Control), VSC (Vehicle Stability Control) και DSC (Dynamic Stability Control), μεταξύ άλλων…

Όπως και να ονομάζεται, η αρχή λειτουργίας του είναι ίδια, όπως βέβαια και ο λόγος της ύπαρξης του. Το σύστημα είναι πιο πολύπλοκο από το ABS, τους αισθητήρες του οποίου ωστόσο χρησιμοποιεί και τη λειτουργία του οποίου ενσωματώνει. Εκτός από την περιστροφή των τροχών, το ESP γνωρίζει τη γωνία του πεντάλ γκαζιού, τη γωνία του τιμονιού, την ταχύτητα του οχήματος, τη διαμήκη και την πλευρική επιτάχυνση. Και ενεργοποιώντας ξεχωριστά τα φρένα κάθε τροχού κρατά το αυτοκίνητο σε ισορροπία και επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο όταν απαιτείται να εκτελέσει οριακούς ελιγμούς αποφυγής εμποδίων, ακόμη και αν δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία ή τεχνική. Ασφάλεια για όλους, δηλαδή.

Η λειτουργία του ESP θα επιτρέψει στον οδηγό ενός αυτοκινήτου να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας προκειμένου, για παράδειγμα, να αποφύγει ένα παιδί που ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο κυνηγώντας τη μπάλα του. Και μετά να επιστρέψει σε αυτήν προκειμένου να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση με όχημα  κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα. Ακούγεται δύσκολο. Και είναι. Γιατί ο κίνδυνος προκύπτει απρόοπτα. Ακόμη και ένας ικανός οδηγός, δεν είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Πόσο μάλλον ένας όχι και τόσο έμπειρος.

Ειδικές δοκιμές όπως αυτές που κάνουμε στο video δείχνουν ότι το ESP εξασφαλίζει ομαλή, εύκολη οδική συμπεριφορά στο όχημα. Δεν απαιτεί από τον οδηγό μεγαλύτερη δεξιότητα από τις βασικές, ενστικτώδεις αντιδράσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως, ώστε η τεχνολογία πράγματι να βοηθήσει να αποφευχθεί ένα ατύχημα, είναι ο σεβασμός στα όρια ταχύτητας. Κανένα ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να νικήσει τους νόμους της Φυσικής.

Το ESP έγινε υποχρεωτικό για κάθε αυτοκίνητο που πωλείται στην Ε.Ε. από το 2014. Η συνεισφορά του στη Οδική Ασφάλεια είναι τεράστια. Ένα όχημα που καταφέρνει να κάνει έναν ελιγμό αποφυγής εμποδίου χωρίς να εκτραπεί από την πορεία του και εν συνεχεία να επιστρέψει στη λωρίδα κυκλοφορίας του, δεν προστατεύει μόνο τους επιβάτες του, αλλά ακόμη περισσότερο τους πεζούς που κινούνται στα πεζοδρόμια, στις διαβάσεις, γενικότερα στον περιβάλλοντα χώρο.

Δείτε όλα τα video σειράς DRIVE safe εδώ
 

node/39073

Δοκιμή ελαστικών: Οι καλύτερες επιλογές στις 18" [video]

Μια δοκιμή ελαστικών στο δρόμο με διάρκεια μηνών, αναδεικνύει το καλύτερο λάστιχο στη δημοφιλή διάσταση 225/40 R18.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Αλέξης Γαλανόπουλος Επικοινωνία

Δοκιμή ελαστικών: Οι καλύτερες επιλογές στις 18" [video]

Οι δοκιμές ελαστικών συνήθως γίνονται στο πεδίο δοκιμών κάποιας κατασκευάστριας εταιρίας και διαρκούν ελάχιστες μέρες. Το βρετανικό Tyre Reviews όμως αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό, δοκιμάζοντας λάστιχα κυρίως στο δρόμο, και γράφοντας αρκετά χιλιόμετρα με το καθένα από αυτά.

Η διάσταση που επιλέχθηκε για την περίσταση είναι η πολύ δημοφιλής 225/40 R18, η οποία αποτελεί τη στάνταρ επιλογή για το τελευταίο Skoda Octavia RS. Και τα τρία μοντέλα ελαστικών που συμμετείχαν είναι τα Continental PremiumContact 6, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 και Michelin Pilot Sport 4.

Και οι τρεις εταιρίες έχουν και πιο σπορ προτάσεις στην γκάμα τους: SportContact 6, Eagle SuperSport και Pilot Sport 4S, αντίστοιχα. Κοινό σημείο όλων εκείνων όμως είναι ότι προορίζονται για αυτοκίνητα που φορούν τουλάχιστον 19άρες. Διατίθενται σε ελάχιστες διαστάσεις –ή σε καμία– στις 18" και σίγουρα σε καμία στις 17". Οπότε, πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτων με ζάντες 17" ή 18" θα αναγκαστούν να επιλέξουν ένα πιο ήπιο μοντέλο ελαστικού, αλλά να το κρίνουν με σπορ κριτήρια.

Όπως μας υπενθυμίζει ο Jonathan Benson του Tyre Reviews, σε αυτά περιλαμβάνεται η ακρίβεια του τιμονιού, δηλαδή το πόσο άμεσα μεταφράζουν την εντολή του οδηγού σε πράξη, και το πόσο αντέχουν όταν πιέζονται. Αναφέρει όμως κι άλλα χαρακτηριστικά που συχνά παραβλέπονται σε τέτοιες δοκιμές, όπως το ποιο λάστιχο προσφέρει την καλύτερη προστασία ζάντας (απάντηση: το Goodyear) ή ποιο είναι το πιο άνετο (το Michelin).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις φθηνά με ακριβά ελαστικά [video]

Συνδυάζοντας την υποκειμενική εντύπωση που σχημάτισε ο ίδιος για κάθε λάστιχο με τα δεδομένα από τις μετρήσεις που έκανε σε βρεγμένη πίστα, αλλά και με αντικειμενικά δεδομένα από άλλες, συμβατικές δοκιμές ελαστικών που έχουν γίνει κατά καιρούς, ο Benson καταλήγει στη δική του κατάταξη. Η οποία φέρνει το Continental στη θέση του πιο σπορ, πιο άμεσου ελαστικού από τα τρία και το Michelin στη θέση του καλύτερου στο βρεγμένο και του πιο άνετου. Το Goodyear όμως είναι η πιο συμφέρουσα αγορά, αφού είναι σχεδόν παντού ισάξιο με τα άλλα δύο, αλλά κοστίζει αρκετά λιγότερο (σ.σ. στην Αγγλία).

Δείτε το πολύ αναλυτικό video του Tyre Reviews:

node/39067

Έρευνα: Οι Έλληνες οδηγούν κουρασμένοι και έχοντας καταναλώσει αλκοόλ

Η έρευνα έγινε από το «Ευρωβαρόμετρο» και αφορούν σε στοιχεία του 2019 - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Έρευνα: Οι Έλληνες οδηγούν κουρασμένοι και έχοντας καταναλώσει αλκοόλ

Απείθαρχος οδηγικά εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας οδηγός, ο οποίος οδηγεί παρά το γεγονός ότι νιώθει κουρασμένος ή έχει καταναλώσει αλκοόλ σε ποσότητα μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο. Αντίθετα, εμφανίζει υποδειγματική συμπεριφορά όταν κάνει χρήση φαρμάκων, καθώς δεν επιλέγει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι.

Το 48% των Ελλήνων οδηγών απάντησε καταφατικά ότι οδηγεί ακόμη και όταν είναι κουρασμένος, είτε πρόκειται να κάνει μακρινά ταξίδια είτε κοντινά. Φυσικά, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μειωμένο κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη νοοτροπία που είχε το 2017, όμως υπολείπεται πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ολλανδοί δείχνουν ότι σέβονται τους συνοδηγούς, αφού μόλις το 23% απάντησε θετικά ότι οδηγεί όταν νιώθει κουρασμένος. Το ίδιο πράττουν και οι Γερμανοί σε ποσοστό 27%, ενώ απείθαρχοι εμφανίζονται οι Πολωνοί με 47% και οι Βέλγοι με 41%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Safe: Αλκοόλ και οδήγηση ΠΟΤΕ μαζί

Αρνητικά πρωτεία έχουμε και στην οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο. Σε ποσοστό 24% οι Έλληνες οδηγοί αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν μετά από κατανάλωση αλκοόλ, ποσοστό -όμως- μειωμένο κατά 4% από αυτό που ίσχυε το 2017. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που έγινε σχετικά με την οδηγική ασφάλεια, σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autorontes στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Απείθαρχοι εμφανίζονται και οι Βέλγοι, οι οποίοι -με τη σειρά τους- οδηγούν μετά από χρήση αλκοόλ σε ποσοστό 23%, ενώ υποδειγματικοί σε αυτόν τον τομέα εμφανίζονται οι Σλοβάκοι σε ποσοστό 3%, οι Ολλανδοί και οι Σουηδοί σε ποσοστό 4%.

Επικίνδυνες συμπεριφορές εμφανίζουν οι Γάλλοι, οι Βέλγοι και οι Ισπανοί, οι οποίοι απάντησαν θετικά (11%) στην ερώτηση εάν οδηγούν εφόσον έχουν λάβει φάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν την προσοχή τους. Οι Έλληνες οδηγοί σε αυτόν τον τομέα καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ, καθώς μόλις το 7% απάντησε θετικά (μαζί με τους Άγγλους, τους Σουηδούς και τους Πολωνούς), έχοντας σε ακόμη καλύτερη θέση τους Ολλανδούς σε ποσοστό 5%.

Τέλος, μεγάλη αύξηση γνώρισε το ποσοστό των Ελλήνων που οδηγεί εφόσον έχει καπνίσει κάνναβη ή έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, αφού το 4% απάντησε ότι είναι διατεθειμένο να οδηγήσει μετά από χρήση ναρκωτικών, ενώ στην ίδια θέση βρίσκονται και οι Ισπανοί. Αντίθετα, μόλις το 1% των Γάλλων απάντησε θετικά στη συγκεκριμένη ερώτηση.