node/27649

Διαβάζεις πεζών σε αποτρεπτικό 3D [video]

Η Ισλανδία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που κάνει χρήση της οπτικής ψευδαίσθησης, διασφαλίζοντας τις διαβάσεις των πεζών.

Σε πρόσφατη έρευνα στη Γαλλία, διαπιστώθηκε ότι ένας στους δύο οδηγούς ομολόγησε την ανησυχία του, καθώς πλησίασε σε μια πολύπλοκη διασταύρωση.

Το 74% των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης φόβο και ανησυχία μην δουν κάποιον εμπρός τους, ενώ το 45% των οδηγούν δήλωσαν ότι διστάζουν ανάμεσ στο γκάζι και στο φρένο όταν το φανάρι ανάβει πορτοκαλί σε μια διάβαση πεζών. Ταυτόχρονα, το 56% των πεζών ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν με φόβο τη διέλευση μιας διάβαση, αλλά και το 45% διασχίζει τακτικά διαβάσεις με το φανάρι των πεζών κόκκινο. Η περίπτωση της διασταύρωσης των πεζών αξίζει επομένως της αμέριστης προσοχή μας.

Στην Ισλανδία, εργάστηκαν επισταμένως επί του θέματος και βρήκαν μία λύση. Που εκτός των άλλων είναι και… καλλιτεχνική. Λύση που δεν ενέχει καταστολή, φιλιππικούς άστοχες επιφυλάξεις ή τεχνολογική… κραιπάλη. Αλλά μόνο κοινή λογική, πραγματισμό και έναν υπαινιγμό εγκάρσιας διάσχισης, δεδομένου ότι η «street art» χρησιμοποιείται ως βήμα για το κοινό καλό. Αυτό λοιπόν που βλέπετε και διαβάζετε συμβαίνει στην Ισλανδία, η οποία και διαθέτει ανοιχτό μυαλό για την οδική ασφάλεια.

Έτσι, για να επιβραδύνουν οι οδηγοί, μια ισλανδική πόλη μόλις εγκατέστησε τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών. Οι διαβάσεις των πεζών εδώ δοκιμάζουν την τεχνική της οφθαλμαπάτης, γεγονός που την καθιστά όμως ανακούφιση. Μια οπτική ψευδαίσθηση που επικροτεί η πόλη του Ísafjörðu.

Κατά την προσέγγισή τους στη διάβαση, οι οδηγοί αισθάνονται ότι είναι αναγκασμένοι να διαπεράσουν αρκετά τσιμεντένια ανασχετικά μπλοκ. Οπότε και σηκώνουν το πόδι τους από το γκάζι. Και ώ! του θαύματος λειτουργεί, οπότε και ο πεζοί διασχίζουν τη διάβαση με λιγότερη ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι αυτή η ιδέα είχε ήδη αποδείξει την αξία της στην Ινδία. Τέσσερις διαβάσεις πεζών αυτού του τύπου έχουν κατασκευαστεί στην πόλη Ahmedabad. Σε αυτή τη χώρα, όπου οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα είναι μια πραγματική μάστιγα, με περισσότερους από 100.000 θανάτους ετησίως, δεν αναφέρθηκαν ατυχήματα στις ασυνήθιστες αυτές διαβάσεις ύστερα από έξι μήνες.

TAGS
node/39402

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Το σύστημα Tyre Damage Monitoring System εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Microsoft με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Η Bridgestone ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Tyre Damage Monitoring System σε συνεργασία με την Microsoft, η οποία παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση των ελαστικών καθώς το όχημα κινείται, με στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανές τεχνικές βλάβες, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ.Βρετανία, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων έχουν να κάνουν με τεχνικές βλάβες. Όπως αναφέρει η Bridgestone, οι βλάβες στα ελαστικά μπορεί να έχουν να κάνουν με απώλεια πίεσης, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και τραυματισμό της γόμας από λακούβες, κακοτεχνίες ή κοφτερά αντικείμενα που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Τα συστήματα ελέγχου πίεσης ελαστικών που υποχρεωτικά ανήκουν στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων από το 2012, δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση του ελαστικού, ενώ η σωστή συντήρηση τους αποτρέπει πιθανά προβλήματα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθεί ο οδηγός τον τραυματισμό του ελαστικού από αντικείμενα καθώς βρίσκεται σε κίνηση - κάτι που έρχεται να λύσει το Tyre Damage Monitoring System.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες που ήδη υπάρχουν στα αυτοκίνητα. Μέσω αλγορίθμων, είναι δυνατή η παρακολούθηση της κατάστασης της επιφάνειας του ελαστικού, με τον οδηγό να λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα αμέσως μετά από μια πιθανή βλάβη. Επιπλέον, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει την τοποθεσία όπου παρατηρήθηκε η βλάβη, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στις τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση δρόμων, αλλά και για τα υπόλοιπα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Το Tyre Damage Monitoring System είναι ήδη διαθέσιμο για τους στόλους οχημάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι παρόμοιο και στα επιβατικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

[Πηγή: Bridgestone]

node/39392

Volvo: Η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της

Η ανάκληση αφορά 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Volvo που παρήχθησαν σε περίοδο 13 ετών.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Volvo: Η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της

Η Volvo ανακοίνωσε ανάκληση 2,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που παρήχθησαν μεταξύ 2006 και 2019 για να διορθώσει πιθανό πρόβλημα με καλώδιο στις ζώνες ασφαλείας των εμπρός καθισμάτων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της Volvo, η οποία σήμερα ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely.

Η σουηδική φίρμα θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που αφορά η ανάκληση, όπως τα μοντέλα V60, V70 και XC60, ζητώντας τους να επισκεφθούν την τοπική αντιπροσωπεία Volvo όπου θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές χωρίς κόστος.

Εκπρόσωπος της Volvo δήλωσε: «Το θέμα αφορά ένα χαλύβδινο καλώδιο που συνδέεται με τις εμπρός ζώνες ασφαλείας. Το καλώδιο αυτό μπορεί, κάτω από ορισμένες συνθήκες και με συγκεκριμένη συμπεριφορά από την πλευρά του χρήστη, να υποστεί κόπωση με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο καλώδιο, με αποτέλεσμα μειωμένη λειτουργία συγκράτησης από τη ζώνη ασφαλείας.»

Σύμφωνα με την Volvo, δεν υπάρχει κάποια αναφορά ατυχήματος ή τραυματισμού σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας, με την ανάκληση να είναι προοληπτικού χαρακτήρα.

[Πηγή: Reuters]