Αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο της Nissan στην Formula E

Αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο της Nissan στην Formula E

Η Nissan ανακοίνωσε την είσοδό της στη Formula E στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ενώ παρουσίασε το μονοθέσιο της Formula E τον περασμένο Μάρτιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο της Nissan στο πρωτάθλημα της Formula E ξεκίνησε επίσημα με την καρό σημαία στον τελευταίο γύρο της τέταρτης σεζόν του πρωταθλήματος, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Κυριακή. Η Nissan θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν, που ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο, είναι το πρώτο Ιαπωνικής προέλευσης που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες, ανά την Υφήλιο, το 2018 και το 2019.

Το μονοθέσιο της Nissan για την Formula E, έρχεται ως συνέχεια της κυκλοφορίας της δεύτερης γενιάς του Nissan LEAF. 

Η Nissan, ως κατασκευαστής του LEAF, του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αξιοποιεί το πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων αγώνων για να παρουσιάσει τη στρατηγική του Nissan Intelligent Mobility. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό πυλώνα της συγκεκριμένης στρατηγικής, η οποία επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. 

Η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως μέχρι το οικονομικό έτος 2022, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των μοντέλων e-POWER.

Η Nissan ανακοίνωσε την είσοδό της στη Formula E στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ενώ παρουσίασε το μονοθέσιο της Formula E, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube