Το αντίο της Ferrari στον Sebastian Vettel [video]

Το αντίο της Ferrari στον Sebastian Vettel [video]

Η ιταλική ομάδα αποχαιρετά τον Γερμανό πιλότο μετά από έξι χρόνια συνεργασίας και τον ευχαριστεί για τις όμορφες στιγμές.

Το 2020 ήταν η τελευταία χρονιά του Sebastian Vettel με τα χρώματα της Scuderia Ferrari και με αφορμή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς που έγινε στο Abu Dhabi το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ιταλική ομάδα ετοίμασε ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον Γερμανό πιλότο.

Εκτός από το βίντεο με τα μηνύματα ολόκληρης της ομάδας που απευθύνονται στον Sebastian Vettel, η Formula 1 δημοσίευσε και τις τελευταίες στιγμές του οδηγού μέσα στο μονοθέσιο μετά από το τέλος του Grand Prix. Εκεί, ευχαρίστησε την ομάδα του και τους αφιέρωσε ένα τραγούδι καθώς κατευθυνόταν προς τα πιτ. Σε δηλώσεις του ο Vettel δήλωσε πως θα του λείψουν οι μηχανικοί και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε, παρόλο που θα συνεχίσει να τους βλέπει του χρόνου - από άλλη θέση.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι δύο teammates, Vettel και Leclerc, αντάλαξαν τα κράνη τους, με το Γερμανό να γράφει την εξής αφιέρωση στο Μονεγάσκο: «Charles, είσαι ο πιο ταλαντούχος οδηγός που έχω δει στα 15 χρόνια μου στην F1. Μην το σπαταλήσεις. Αλλά εξασφάλισε πως ό,τι κάνεις σε κάνει ευτυχισμένο και να χαμογελάς. Ευχαριστώ για όλα!»

Ο Sebastian οδήγησε τα μονοθέσια της Ferrari για 6 σεζόν (2015-2020), σημειώνοντας 14 νίκες, 12 pole position και 55 εμφανίσεις στο podium. Η σεζόν του 2020 ήταν η χειρότερη στην καριέρα του Vettel καθώς ο Γερμανός κατάφερε να μαζέψει μόλις 33 πόντους. Αντίστοιχα, η Ferrari τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, η χαμηλότερη επίδοσή της από το 1980.

Από το 2021, ο 33χρονος Vettel ελπίζει σε μια νέα αρχή καθώς θα τρέχει με μονοθέσιο της Aston Martin.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube