Ανανέωση ασφάλειας για το Subaru BRZ

Ανανέωση ασφάλειας για το Subaru BRZ

Το Subaru BRZ θα δεχθεί το φθινόπωρο μια μικρή σε έκταση ανανέωση, με την χειροκίνητη έκδοσή του να αποκτά την πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας της φίρμας.

Subaru BRZ

Τη στιγμή που αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες εγκαταλείπουν σιγά σιγά το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, η Subaru όχι μόνο το διατηρεί ζωντανό αλλά το ενισχύει περιφερειακά συνδυάζοντας το πλέον με όλα τα συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνει η σουίτα Eyesight. Το πρώτο δείγμα της νέας στρατηγικής θα είναι το ανανεωμένο Subaru BRZ που θα λανσαριστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σημειώνουμε ότι η Subaru έχει πουλήσει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα με τη σουίτα ασφαλείας EyeSight που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008, αλλά όλα τους ήταν με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Subaru BRZ

Η ανακολουθία αυτή παρατηρείται μέχρι σήμερα και στο BRZ, το οποίο εφοδιάζεται με κάποια από τα συστήματα της σουίτας μόνο στην αυτόματη έκδοσή του. Αυτό αναμένεται να αλλάξει από το φθινόπωρο, με το χειροκίνητο BRZ να απολαμβάνει την πλήρη τεχνολογία ασφάλειας και να ανοίγει το δρόμο και για τα υπόλοιπα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας που είναι διαθέσιμα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Subaru, το ανανεωμένο BRZ με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων θα αποκτήσει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για την αποφυγή συγκρούσεων (AEB), προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης και άλλα. Αυτές οι προσθήκες θα γίνουν δυνατές χάρη στους αισθητήρες κάμερας και σόναρ που τοποθετούνται ήδη στα αυτόματα BRZ.

Από την ανακοίνωση της Subaru δεν γίνεται σαφές αν η ανανέωση του BRZ θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις και σε άλλους τομείς, εικάζουμε όμως ότι δύσκολα θα επεκταθεί πέρα από τα συστήματα ασφαλείας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube