Ανανεωμένο Renault Kadjar: Νέες φωτογραφίες και videos

Ανανεωμένο Renault Kadjar: Νέες φωτογραφίες και videos

Αυτό που αρχικά φαινόταν ως περιορισμένο facelift, τελικά αποτελεί σημαντική ανανέωση για το Kadjar, καθώς η Renault έλαβε σοβαρά υπόψη της τις παρατηρήσεις του κόσμου.

Το Kadjar λανσαρίστηκε το 2015 και ύστερα από 450.000 πωλήσεις, αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά μέτρια επιτυχία. Βέβαια, οι πωλήσεις βρέθηκαν κάτω από τον εμπορικό στόχο που είχε θέσει ο Ρόμβος για το μοντέλο, με κύριες αιτίες τη μέτρια αντιλαμβανόμενη ποιότητα και τους μικρής χωρητικότητας κινητήρες.

Στο ανανεωμένο Kadjar υιοθετήθηκε μια νέα οικογένεια κινητήρων, αρχής γενομένης από τον 1.300άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο σε δύο εκδοχές ισχύος. Ένα μοτέρ που δοκιμάστηκε πάνω από 40.000 ώρες, οπότε μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι επαρκώς αξιόπιστο, ενώ παράλληλα απογειώθηκε σε ισχύ. Το βασικό μπλοκ λοιπόν αποδίδει 140 άλογα, δέκα παραπάνω από το 1.200άρι που αντικατέστησε.

Η ισχυρότερη έκδοσή του αποδίδει 160 PS και 27,5 kgm, ενώ συνδυάζεται στάνταρ με διπλοσύμπλεκτο 7άρι σασμάν EDC. Και οι δύο εκδόσεις του μοτέρ αυτού έχουν φυσικά φίλτρο συγκράτησης σωματιδίων -GPF. 

Στο μέτωπο των τουρμποντίζελ, το βασικό μοτέρ παραμένει στα 1.500 κυβικά αλλά πλέον κάνει επιλεκτική καταλυτική αναγωγή, ενώ αποδίδει πέντε άλογα και ένα χιλιογραμμόμετρο πάνω από το προηγούμενο. Για τον κινητήρα 1.6 δεν συνέβη κάτι ανάλογο, αλλά αντικαταστάθηκε από ένα μοτέρ 1.749 cc που αποδίδει 150 άλογα. Και για πρώτη φορά, το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με τετρακίνηση, δυνατότητα που η Renault διατυμπανίζει με το video της.

Το εξωτερικό σουλούπι του Kadjar δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά, αλλά δείχνει λίγο πιο υψηλό και λίγο πιο premium χάρη στα μικρά φώτα ομίχλης LED και στον ανασχεδιασμό των προφυλακτήρων και των φαναριών.

Το εσωτερικό μπορεί να φαίνεται χωρίς αλλαγές, αλλά η αλήθεια είναι ότι ανασχεδιάστηκαν οι επενδύσεις στις πόρτες, η κεντρική κονσόλα και τα μάνταλα που ρίχνουν τα πίσω καθίσματα, ενώ η Renault εγκατέστησε σύστημα R-Link 2 με συνδεσιμότητα Apple και Android. 

Στην Ελλάδα, το ανανεωμένο Kadjar αναμένεται στις αρχές της άνοιξης του 2019, με την τιμή του να μην έχει ακόμη προσδιοριστεί από την εδώ αντιπροσωπεία. Πάντως, για τους ενδιαφερομένους για το μοντέλο να σημειώσουμε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για το υπάρχον μοντέλο. Πρόκειται για την έκδοση 1.5 Blue dCi Sport Edition. Ένα αυτοκίνητο που φορά το νέο μοτέρ ντίζελ που θα φορά και το ανανεωμένο μοντέλο με SCR, 115 άλογα, πληθωρικό εξοπλισμό και τιμή €21.715.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube