Ανάκληση Renault Mégane για μια… λέξη!

Ανάκληση Renault Mégane για μια… λέξη!

Αυτός είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο παράδοξους, για να μην πούμε ασυνήθιστους, λόγους για να λανσαριστεί μια εθνική ανάκληση μοντέλου.

Renault Mégane in Australia

Η Renault Αυστραλίας ζήτησε από τους ιδιοκτήτες Mégane 4 που παραδόθηκαν από τις 16 Απριλίου 2016 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 να πάνε σε μια αντιπροσωπεία για να διορθώσουν ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο: Το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου!

Τη ανάκληση παρήγγειλε ο οργανισμός Ανταγωνισμού και Επιτροπής Καταναλωτών που είναι υπεύθυνος για την πιστοποίηση της συμμόρφωσης πολλών προϊόντων στη χώρα των καγκουρό. Οι ειδικοί του οργανισμού εντόπισαν μια «ανωμαλία» στο Mégane 4 που ανάγκασε τη Renault να καλέσει κάμποσους από τους πελάτες της στις αντιπροσωπείες.

Το πρόβλημα αφορούσε τη διατύπωση μιας πρότασης στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου. Ο οργανισμός θεώρησε ότι οι οδηγοί που μεταφέρουν παιδιά υπάρχει κίνδυνος να αφήσουν το σύστημα ασφάλισης στα πίσω καθίσματα λειτουργικό αν ακολουθούσαν τις οδηγίες στο σχετικό κεφάλαιο.

Και μόνο τα Renault Mégane 4 που παραδόθηκαν μεταξύ 16 Απριλίου 2016 και 16 Οκτωβρίου 2016 ήταν εφοδιασμένα με αυτήν την έκδοση του εγχειριδίου. Για λόγους οικονομίας, ο οργανισμός έδωσε τη δυνατότητα οι πελάτες να μεταβούν σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα για τη διόρθωση, όπου η επίμαχη παράγραφος θα διαγραφόταν εν μέρει με μαύρο μαρκαδόρο, προκειμένου το εγχειρίδιο να γίνει συμβατό με την παραγγελία του οργανισμού.

Τους λατρεύουμε τους Αυστραλούς! Down Under και ξερό ψωμί!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube