Αμοιβή €250.000 για την επιστροφή αυτής της Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Αμοιβή €250.000 για την επιστροφή αυτής της Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Εκλάπη αυτή η σπανιότατη Mercedes-Benz 300 SL Gullwing αξίας 2,5 εκατομμυρίων από το ξενοδοχείο Dorint του Nurburgring.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing της φωτογραφίας εκλάπη από το Dorint Hotel, στις 10 Αυγούστου, μεταξύ μία και 10:00 το πρωί.

Το ξενοδοχείο Dorint είναι ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος, καθώς πρόκειται για το ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην ευθεία της πίστας του Nurburgring με τα περισσότερα δωμάτια να έχουν θέα στην αγωνιστική δράση. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Thomas Rosier, επειδή το πάρκινγκ ήταν γεμάτο, το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ακριβώς έξω από την πόρτα του ξενοδοχείου. Πράγμα που κάνει την κλοπή να φαντάζει ακόμη πιο περίεργη και να απαιτεί περισσότερο θράσος.

Το αυτοκίνητο έχει αριθμό σασί 1980405500434, και ήταν εκεί για να λάβει μέρος σε Grand Prix Ιστορικών. Είναι μάλιστα μία από τις σπανιότερες από τις έτσι κι αλλιώς σπάνιες 300 SL Gullwing, καθώς έχει μια ειδική διαμόρφωση στην οροφή, με δύο «καρούμπαλα» που αφήνουν περισσότερο χώρο για το κεφάλι των επιβατών. Έχει επίσης κίτρινη φώτα, ειδικούς προφυλακτήρες και ντυμένο με δέρμα εσωτερικό. Είναι μία από τις 29 μόλις SL Gullwing με το ελαφρύτερο κατά 80 kg πλήρως αλουμινένιο αμάξωμα (στα υπόλοιπα από τα 1.400 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μόνο το εμπρός και πίσω καπό ήταν αλουμινένιο). Αλλά και τον ισχυρότερο κατά 15 ίππους κινητήρα NSL με πιο άγριο εκκεντροφόρο και διαφορετική πεταλούδα γκαζιού.

Τέτοια αυτοκίνητα είναι ιδιαιτέρως γνωστά και αναγνωρίσιμα, οπότε θεωρείται μάλλον απίθανο αυτοί που το έκλεψαν να δοκιμάσουν να το πουλήσουν. Το πιθανότερο είναι ότι θα αποσυναρμολογηθεί για ανταλλακτικά. Και είναι κρίμα…

Η αξία του αυτοκινήτου εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο ιδιοκτήτης δίνει αμοιβή €250.000 σε όποιον βρει το αυτοκίνητο, ακόμη και σε αυτούς που το έκλεψαν αν του το επιστρέψουν.

Πηγή Carscoops

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube